Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 51 éves vagyok, több éve székrekedésben szenvedek. 6-7 kg súlyfeleslegem is van (has, fenék, comb), amit a lányom májusi esküvőjére szeretnék leadni. Milyen kúrát javasolsz? Puridren és Cotifibra bélradír hatásos lenne? Ezek egyszerre alkalmazhatók vagy inkább egymás után? Köszönöm válaszod! Éva

2018-01-23
Somogyi Rita válasza:

Kedves Éva!

Az első lépés mindig az orvos. Hiszen ki kell deríteni a makacs székrekedésed hátterében álló okokat. Ha van diagnózis, akkor az életmód megváltoztatása mellett, már dúsíthatjuk plusz tápanyagokkal az étrendet. Ilyen gyakori ok például az ételallergia, ezek közül is a laktóz és a glutén szokott gondot okozni. E mellett persze ott van a rohanó életmód, ami rendszertelenné teszi a táplálkozást, a stressz, ami lassítja az emésztést, a mozgásszegény életmód és a folyadékbevitel hiánya, melyek mind hozzájárulhatnak tüneteidhez.

Mivel a tápanyagok közül a rostok nagyon fontosak, ha székrekedésről beszélünk, a Cotifibra bélradír tökéletes választás. Hiszen magas, napi 7000mg prebiotikus rosttartalmával támogatja a hasznos bélbaktériumokat is. Ugyanakkor, ha egy éven túliak a tüneteid egy hosszabb, 120 napos kúrára kell berendezkedned. Az emésztés és a bélflóra állapotának rendeződése meglehetősen időigényes folyamat.

Mellette jómagam is a Puridren® koncentrátumot ajánlottam volna elsőként, de egészítsük ki a kúrát pluszban még pre- és probiotikumokkal.
A több éve fennálló székrekedéses tünetek mindenképpen indokolják ezt, mert az szinte teljesen biztos, hogy a bélflórád egyensúlya eltolódott. Ráadásul, ha jól gondolom próbálkoztál már mindenféle hashajtással is, ami még inkább tönkre teszi a bélflórát. Úgyhogy a Cotifibra bélradír és a Puridren® mellett kezdj el egy Ferzym Bélflóra ampulla  kúrát is.

A termékekről és alkalmazásukról a kiemelésekre kattintva tudsz részletesen olvasni.

De ne felejtsd! Mi étrend-kiegészítőket forgalmazunk, és ahogy azt a név is mutatja, azokkal, kiegyensúlyozott vegyes étrendet kell kiegészíteni. Egy étrend-kiegészítő soha nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást, a rendszeres testmozgást és a bőséges napi folyadékbevitelt. Ezek az alapok mind szükségesek ahhoz, hogy sikereket érj el. Továbbá arról sem feledkezhetünk meg, hogy a teljes EGÉSZség, szervesen összefügg szellemi, mentális egészségünkkel, melyet ugyanúgy kell tisztítanod, ápolnod, és kiegyensúlyoznod, mint a szervezeted!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita