Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 5., napja szedem a Diurerbe Forte, a Chrom Activ és a Zoldkává kivonat kapszulát, és esténként olyan farkaséhes vagyok, mint előtte sose. Általában inkább délelőtt, kora délutánig szoktam enni, jobb szeretek üres hassal, mint teli gyomorral aludni, pihenni. Esténként ritkán eszem, elég 1-2 pohár tea, vagy pár keksz, de mióta szedem a fenti készítményeket, kopog a szemem az éhségtől. Mit csinálok rosszul? Mindent az előírás szerint szedek. Lehet ilyen hatása ezeknek a készítményeknek? Amit eddig érzek az éhségen kívül, hogy az anyagcserém mintha felgyorsult volna, és nem puffadok, nem érzem a telítettséget. Előre is köszönöm a választ!

2019-05-17
Somogyi Rita válasza:

Kedves Csilla!

Mindhárom kivonatnak (szerves zöldkávé, DIURERBE® Forte és szerves króm) szerepe van az anyagcsere fokozásában. A szerves króm és a zöldkávé magas klorogénsav tartalma ráadásul az étvágycsökkentésben is szerepet játszik. Nyilván ezek a hatóanyagok nem okoznak farkaséhséget, ráadásul hatékonyságukat több vizsgálat is igazolta már.

Farkaséhséget idéz elő azonban az időjárási front vagy egyéb stressz tényező alvászavarra tett hatása. Esetleg a menzesz előtti időszak, vagy az alacsony rost és folyadékfogyasztás, illetve az egyéb tápanyagok alacsony szintje, amit a kiegyensúlyozott vegyes étrend hiánya idéz elő.

Vizsgáld felül étkezési szokásaidat, próbálj meg áttérni a napi ötszöri étkezésre. Így este sem fog éhezni a szervezetedet. Fogyassz könnyű vacsorát, lefekvés előtt 2-3 órával, így a tele has nem fog az alvásban zavarni. Keksz helyett válassz inkább egy nagy adag friss salátát vacsira. A kekesz üres kalória, ne ézzen a szervezeted! 

Üdvözlettel:
Somogyi Rita