Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 47. éves valószínűleg már a klimax kezdetében járó nő vagyok. 3 hete volt egy nőgyógyászati eü. küretem rendellenes vérzés miatt, melyről megkaptam a szövettani eredményt. Krónikus méhnyakgyulladást állapítottak meg és metaplasia planocelluralist és hormonális dysfunctio jeleit az endometriumban. A javaslatodra elkezdtem használni a méhpempőt, szedek d3 vitamint és k2 vitamint is, szerves krómot és szerves cinket. Közben a vérképem alapján kiderült, hogy magas az éhgyomri cukorértékem, emiatt cukorterheléses vizsgálatra küldtek el. Panaszaim amikre szeretnék olcsó, megbízható, természetes készítményt: hízás, lassú anyagcsere, sokszor vízvisszatartás, hüvelyszárazság, fejfájás, magasabb vérnyomás. Várom mielőbbi válaszodat, köszönettel: Szilvia

2019-03-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves Szilvia!

Az biztos, hogy hormonális egyensúlyzavar áll a háttérben, de azt még tisztázni kell, hogy ez valóban köthető-e és milyen mértékben a menopauzát megelőző időszakhoz. Sokkal erősebben nyomhat a latba az inzulinrezisztencia és a pajzsmirigy nem megfelelő működése. Ezeket az okokat a vizsgálatok majd feltárják.

Egy biztos, hogy a napi szénhidrát felvétel csökkentése és a testmozgás rendszeresítése már most is feladat. A kevesebb szénhidrát, a több rost,  a magasabb vízfogyasztás és a mozgás önmagában is enyhíti a tüneteidet (a leggyorsabban a vérnyomás értékeket, vízvisszatartást), és megkerülhetetlenek a visszafordításhoz.

Rendezkedj be egy 120 napos kúraidőre, és egészítsd ki diétádat az adaptogének, a méhpempő,  a D3+K2 vitamin, a szerves króm és szerves cink kivonatok mellett hasznos baktériumokkal  is, ami lehetővé teszi, hogy a bélflóra egyensúlyát helyreállítsuk, ami szervesen kötődik a hüvelyi flóra egyensúlyához, egészségéhez. 

A felesleges vizek elvezetésében segíthet a Diurerbe® vízhajtó tabletta, amely a népi gyógyászat hat ismert vízhajtó gyógynövényének kivonatát egyesíti magában. Az izomgörcsök okán plusz magnéziumpótlás jelenthet megoldást, ehhez válassz szerves formulát, mint amilyen ez a világszabadalommal védett szerves magnézium.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita