Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 47 éves nő vagyok. Évek óta küzdök székrekedéssel, puffadással, ami sajnos az utóbbi időben felerősödött. Sok stressz ért az utóbbi egy évben, ez lelkileg megbillentett, amin nem sikerült még túljutnom. Ülőmunkát végzek, keveset mozgok, tudom ez is az oka a tüneteimnek. Nem vagyok túlsúlyos, de a hasam kiáll (rossz tartás is az oka). Étkezésemre odafigyelek, sok rostot eszek, édességet, szénsavas üdítőket kerülöm, de úgy érzem az emésztésem rendkívül lelassult. Sokat fáj a fejem is. Anyukám is ezekkel küzdött egész életében, és vastagbélrák lett az "eredménye", amire azt mondta az orvos én is hajlamos vagyok. Amiért írok:Nem tudtam eldönteni, hogy a Lapos has kúrát vagy a bélradírt rendeljem-e meg. Végül a Lapos Has kúra mellett döntöttem megrendeltem meg 3 havi adagot, most kezdtem el, mellé Máriatövist szedek. Kérdésem lenne, ha ezt a kúrát befejezem, akkor utána csináljak meg egy bélradír kúrát is? Vagy még egy lapos has kúrát? Köszönettel: Cecil

2020-12-29
Somogyi Rita válasza:

Kedves Cecil!

Amennyiben évek óta székrekedéssel küzdünk, az elsődleges, hogy megvizsgáljuk életmódunkat, és feltárjuk a kiváltó okokat. Ami elegengedhetetlen a javuláshoz: az a rostban gazdag táplálkozás (amint írtad, ez a rész rendben van), a bőséges folyadékfogyasztás (erre nem tértél ki), és a rendszeres testmozgás, hiszen az is hozzájárul a gondtalan emésztéshez. Az utóbbin egészen biztos, hogy szükséges változtatni, haladj kis lépésekkel, kezdj el sétálni, naponta 20-30 perc sétát próbálj meg beilleszteni a napirendedbe.

Alapvetően évek óta fennálló székrekedéses panaszokra a Cotifibra bélradírt szoktam javasolni, ennek pedig az az oka, hogy jóval magasabb a benne lévő prebiotikus rosttartalom. A Lipo+ is tökéletes, mondhatjuk, hogy ő a „kistestvér” kevesebb prebiotikus rosttal, viszont emésztést serkentő gyógynövények is kerültek bele.

Mivel már megvásároltad a kúrát, ezért azt javaslom, hogy mindenképpen vágj bele (ráadásul ezzel a koncentrátummal meg is tudod növelni a napi folyadékbeviteledet, mivel a napi adagot másfél liternyi folyadékban kell feloldani). Nézd meg, hogyan érzed magad a 60 napos kúra végére. Amennyiben javulást tapasztalsz, folytasd tovább nyugodtan a Lipo+ koncentrátummal, ha addig nem tapasztalsz változást, jöhet a Cotifibra, de a bőséges folyadékbevitelre (20 testsúlykilogrammonként 1 liter folyadék) ugyancsak fontos odafigyelni mellette.

Továbbá, azt javaslom, hogy a Lipo+ mellett kezdj el plusz probitikumokat is bevinni a Ferzym® bélflóra ampulla formájában, ugyanis az évek óta tartó székrekedés eredményeként egészen biztos, hogy sérült a bélflóra egyensúlya, ezt pedig minél hamarabb vissza kell állítani.

A máriatövis kúrát 120 napig is folytathatod, utána tarts majd egy hónap szünetet.

Mivel régóta fennálló problémáról van szó, javulást sajnos nem egyik napról a másikra lehet elérni, de ezek a változtatások, illetve kúrák segíthetnek, hogy visszaszerezd az egyensúlyt és az irányítást.

Ha kérdésed merül fel a leírtakkal kapcsolatban, tedd fel bátran, és mindenképpen várom visszajelzésedet 60 nap múlva.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita