Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, 46 éves, bp-nő vagyok. Évek óta küzdök emésztési panaszokkal. Voltam már gyomor és végbéltükrözésen is, és jelenleg évente 3-4 alkalommal megyek egy magánorvoshoz UH vizsgálatra, aki mindig megnyugtat, hogy vannak gondok, de az állapotom nem olyan, hogy gasztros orvoshoz kéne fordulnom, mert az újabb gyógyszerek nem oldanák meg a problémát. Ez tényleg igy van, mert a gyomortükrözés után azt mondta az orvos, hogy vannak gyulladások és reflux, de nem tud mást adni, mint protonpumpagátlót, de hozzá tette, hogy 6-7 évnél tovább ne szedjem. Hát ez volt 2013-ban. A panaszok azóta is fennállnak és rosszabbak. Pár napja voltam a magánorvosnál UH vizsgálaton és az alábbi vélemény alapján kérem a segítséged. ( Ő ugyan mindig kedves és ajánl SUNRIDER-es cuccokat, de azok borzasztó drágák nekem. Ezért remélem, hogy Nálatok találok olyan termékeket,amik segítenek rajtam) Szóval amitől szeretnék megszabadulni: krónikus gyomorhurut, vékonybélgyulladás, továbbá talált epecystat és eltérést a májban. Ezekre szeretnék javaslatot, hogy mit és mennyit vegyek-szedjek. Várom válaszod és segítségedet előre is köszönöm. Antos Ildikó

2017-10-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves Antos Ildikó!

Hát probléma az van, hiszen a gyulladások és a reflux pont az. Mindez szerintem igényli a gasztroenterológussal való együttműködést, és diétát követel meg.

Sajnos nagyon sok refluxos vendégünk van, és ennek okán számos tapasztalattal is rendelkezünk e téren. Az egyik ilyen fontos tapasztalat az, hogy ha egy refluxos vendég hajlandó kiiktatni az étrendjéből a glutént, a tejet és a cukrot – melyek gyulladásos gócokat előidéző tápanyagok, akkor már a 3. hónaptól enyhülnek a tüneteik.

A másik ilyen tapasztalat, hogy mivel a refluxos tünetek érzelmi hatásra felerősödnek a lelki és szellemi egyensúly meghatározó a gyógyulás érdekében. Erre természetesen vannak hatékony stressz-levezető technikák, mint amilyen például a jóga is, de a rendszeres testmozgás és az esti séták, kocogások is sokat segítenek, sőt a rendszeres testmozgás sem kerülhető meg ha javulást szeretnénk elérni. A lényeg a rendszeresség.

Mindezek kiegészítéseként jöhetnek csak a célzott tápanyagok, étrend-kiegészítők, mert azok életmódváltás nélkül történő fogyasztása kevés a sikerhez, és nem hozhat tartós eredményt.

Ha már stressz, akkor azonnal figyelmedbe is ajánlok egy Stress® Contol  névre hallgató kiegészítőt, ami adaptogén gyógynövények kivonatát tartalmazza, és ami a szervezet stresszhez való alkalmazkodást segíti elő. Az emésztőrendszeri tűnteket ugyanis a stressz felerősíti és ellehetetleníti az abból való kigyógyulást. 

A másik ilyen kiegészítő a Fermentált Papaya koncentrátum® , ami a gyomor és bélrendszer egészégét szolgálja. Ebben az esetben is, és a többi kiegészítőnél is, rendkívül fontos azonban a kúraidő betartása, ami 160 nap lesz. Ez ennél a terméknél 10 palackkal egyenlő. (és ez az ami most 5+5 akcióban is elérhető, azaz 5 dobot áráért, mi jelenleg 10-et csomagolunk). 

De egy harmadik kiegészítőre is felhívom a figyelmed, egy olyan szopogatós savlekötő tablettára ami, természetes ásványi anyagokat tartalmaz. És, hogy miért használjunk természetes, szerves ásványokban gazdag savlekötőt? Azt ide kattintva el is olvashatod

Az életmódváltás, mely magában foglalja a diétát, a testmozgást, a bőséges folyadékbevitelt és a célzott tápanyagokat enyhítik a panaszaidat, de mindehhez még pluszban orvosi együttműködés is szükséges.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita