Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 43 éves vagyok, abban kérném a segítséged, hogy a mai napon mióma( 3 cm) jelenlétét állapította meg az orvos a méhemben. Pajzsmirigy túlműködésem van, milyen terméket tudnál ajánlani,ami esetlegesen hatással lenne a miómára. Válaszodat előre is köszönöm ! Üdv: Rita

2017-10-03
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita!

Az első és legfontosabb lépés az életmódváltás! Ennek elengedhetetlen eszközei;

A DIÉTA: ez változatos, magas tápanyagtartalmú és vegyes étkezést jelent, amit friss, feldolgozatlan élelmekkel érhetjük el, figyelve arra, hogy a finomított, feldolgozott élelmiszerek kikerüljenek a napi palettáról. A glutén, és a szénhidrátok redukálása, nem csak miómád, de pajzsmirigy túlműködésed okán is rendkívül fontos (különösen, ha pajzsmirigy túlműködésed autoimmun eredetű, mint Graves-Basedow-kór). 

Minden nap kerüljön zöldség és gyümölcs az asztalra. Fokozni kell a káliumtartalmú élelmiszerek bevitelét (bab, lencse, sárgaborsó burgonya, gomba, zöldborsó, sárgarépa, sóska, paraj, banán, magvak). Erősíteni kell az antioxidánsokban, ásványokban, vitaminokban, enzimekben gazdag étrendet. Segítenek a keresztesvirágú zöldségfélék (brokkoli, karfiol, karalábé, kelbimbó, fodros kel, káposzta), és ezek természetes pajzsmirigyműködést gátló anyagot is tartalmaznak. Személyre szóló tanácsért érdemes dietetikust is felkeresni.

Saját tapasztalat is van: kisebb miómákat akár 40 nap alatt is zsugoríthatunk, egy napi 160-180gr szénhidrát tartalmú diétával, amit egy kolloidális ásványokat tartalmazó bioélemiszerrel is kiegészíthetünk, ez a; Bio nyírfanedv. Ez a bioélemiszer kolloidális ásványokat tartalmaz, gyulladáscsökkentő hatású és lúgosítja a testfolyadékokat, ami hozzájárul ahhoz, hogy gyorsabban érjünk célba.

A BŐSÉGES FOLYADÉKBEVITEL: A test 70%-a víz, a folyamatos hidratáltság javítja a sejtkommunikációt, ami hozzájárul az egész test egészségéhez.

A TESTMOZGÁS: Talán nem is kell magyarázni, hiszen az éltető oxigén és a szervek masszírozása is innen indul el.

és mindössze csak az 4. lépcső az, hogy célzott tápanyagokkal dúsítod az étrended!

Mivel a mióma kiváltó oka a hormonális egyensúly zavara (ösztrogén dominancia), célzott étrend-kiegészítői pajzsmirigy-túlműködés esetén is ajánlatosak.

Mindkét betegséget provokálja a stressz, ezért az első kiegészítő, amit ajánlok egy adaptogén gyógynövényeket tartalmazó kivonat, ami segíti a szervezet stresszhez való alkalmazkodását. Ezek az adaptogén gyógynövények, harmonizálják belső elválasztású mirigyeink valamint immunrendszerünk működését is. Amennyiben arra van szükség lelassítják a túlműködő, miközben felgyorsítják az alul működő szerveinket. És különösen hasznos ez a kivonat Hyperthyreosis esetén, amikor a tünetek között első helyen szerepelnek a hangulatváltozások, nyugtalanság, szorongás, és alvászavarok.

A hormonális egyensúly visszaállítását támogató étrend kiegészítők közül, a 3 legfontosabb tápanyag: a gamma-linolénsav, a szelén  és a D3-vitamin.

De ne feledd, hogy az életmódváltás és táplálék kiegészítők csakis együtt működhetnek a siker érdekében.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita