Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 42 éves vagyok. Kisgyerek korom óta küzdők térdízületi gyulladással, amit pár éve rheumatoid arthritisként diagnosztizáltak és ennek megfelelően kezelik is (Trexan). De a gyulladás egyébként is nagyon jellemző a szervezetemre (mandula, fog, fül, kéztő). Hosszú évekig mozgásszegény életet éltem, mert szó szerint örültem, ha egyáltalán menni tudtam. De az újabb kezeléseknek hála újra tudok mozogni. Ennek ellenére a súlyom nem igazán akar csökkenni. Már a legkisebb adag ételtől is olyan, mintha hordót nyeltem volna. Állandó telitettség érzéstől és puffadástól szenvedek. Volt gasztroenterológiai kivizsgálásom jó pár évvel ezelőtt, ami a refluxon kívül mást nem állapított meg. A reflux is inkább érzelmi stressz hatására jön ki, van, hogy hetekig-hónapokig teljesen tünetmentes. Emellett a laktózra is intoleráns vagyok, habár ez csak saját tapasztalatra épül. Az anyagcserém lassú – gyerekkoromban volt, hogy hetente-kéthetente csak egyszer volt székletürítésem. Ez szerencsére változott, mióta újra tudok mozogni, de még most is előfordul, hogy csak 2-3 naponta sikerül. Emellett az edzőm említette, hogy milyen vizenyősek a lábaim, mert a zokni mindig nyomot hagy a bokámon, lábszáramon, habár én nem érzem, hogy szorítana. Egy ismerősömtől hallottam múlt héten először a Puridren termékről. Azóta végigolvastam a bejegyzéseket és nagyon szeretnék végigcsinálni egy 120 napos kúrát. Az olvasottakból arra gondoltam, hogy kombinálnám egy Cotifibra kúrával az első 60 napon, majd a 2. 60 napon esetleg váltanék a Lipo+ kúrára. Az első egy hónapban megtámogatnám Ferzym ampullával. Szeretném kérdezni, hogy ez a kombináció jó lehet-e így? Továbbá gondolkodok egy májtisztító kúrán is, ha már egész életemben gyulladáscsökkentőket, szteroidokat és egyéb fájdalomcsillapítókat szedtem. Olvastam, hogy erre a máriatövis és/vagy a Hepaplus articsóka készítmény ajánlott. Az én esetemben melyiket (esetleg mindkettőt) javasolnád? Ezt a Puridren kúrával együtt vagy inkább az után lenne érdemes végig csinálni? Továbbá szeretném kikérni a véleményedet, hogy van-e olyan termék, amit érdemes lenne még szednem, akár kúraszerűen is? Vas utánpótlásban (Chela-Ferr Forte) mindenképp gondolkodok, mert enélkül alacsony a hemoglobin értékem és már többször kizártak véradásból emiatt, bár remélem, hogy a Puridren+Cotifibra kúra után ez eleve javulni fog. Előre is nagyon köszönöm a válaszodat! Üdv, Zsuzsa

2020-08-31
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsuzsa!

Fontos azt tudnunk, hogyha fogyni szeretnénk az életmódváltást nem kerülhetjük meg. Ez a következőket jelenti:

1. a napi szénhidrát bevitel redukálását, amit napi 180-200 gr közé kell helyezni

2. a bőséges folyadékbevitelt, ami meghatározó az anyagcsereserkentés szempontjából, és ideális, ha 20 kilogrammonként 1 liter vizet fogyasztunk. Ennek a folyadéknak egy részét kiteheti a Puridren® főzet, mely segít anyagcseréd serkentésében is.

3. a többlet rost fogyasztását, ami tehermentesíti a májat és hatással van a hormonális egyensúlyra. Könnyen megemelheted rostfogyasztásod a Cotifibra bélradírral. Mivel már igen régóta székrekedéses panaszokkal küzdesz, ezért mindenképpen alapkiegészítőnek gondolom.

A Cotifibra és a Lipo+ főzet nagyon hasonló, hiszen mindkettő alapját a prebiotikus rosttartalom adja, csak a Cotifibrában ez jóval magasabb, a napi adagban 7000 mg. Célszerű 120 napos kúrára berendezkedni, mind a Puridren® főzetből, mind a Cotifibra bélradírból. Majd egy hónap szünet után, ha úgy látod, folytathatod tovább a tisztítást- anyagcsere serkentést a Lipo+ főzettel.

Nincs akadálya annak, hogy plusz probiotikumokat vigyél be a Ferzym® bélflóra ampullával. A kúraidő minimum 30 nap, de ezt a kúrát is kitolhatod, akár 120 napig.

És a rendszeres testmozgásról sem felejtkezhetünk el, de úgy látom, ezzel nálad nincs gond. :-)

Nagyon igazad van abban, hogy sok évnyi gyógyszeres kezelés után a máj tehermentesítéséről sem felejtkezhetünk el. Rendezkedj be egy  120 napos máriatövis kúrára is. Arról azonban ne felejtkezz el, hogy mivel orvosi kezelés alatt állsz, így mielőtt étrend-kiegészítő fogyasztásába kezdenél, különösen, ha olyan májműködést is támogató kivonatról van szó, mint a máriatövis, mindig egyeztetni kell az orvosoddal, és az is biztos, hogy a gyógyszeredtől elkülönítve kell majd bevenni.

Mivel saját elmondásod szerint a gasztroenterológiai vizsgálat jó pár évvel ezelőtt történt, és tüneteid azóta is fennállnak, érdemes lehet újra belekezdeni egy teljes körű kivizsgálásba, akár egyeztetni orvos- természetgyógyásszal is.

A folyadékbevitel növelése, a rendszeres testmozgás, a finomított szénhidrátok csökkentése, és a rostbevitel növelése együttesen mind hozzájárulhat ahhoz, hogy a vízvisszatartási problémáid megszűnjenek. Amennyiben ez nem csökken, akkor segíthetnek az olyan természetes vízhajtó kivonatok, mint a Diurerbe® koncentrátum, de itt is fontos kiderítenünk a vizesedés okát, hiszen csak akkor tudunk célzottan fellépni ellene.

A szervezet vitaminellátottsága valóban egy tisztítókúra után megnő, hiszen megszabadulunk közben a felesleges salakanyagoktól. Amennyiben szükséged van rá,  a Chela-Ferr®  szerves vas kiváló módja a vasszint normalizálásnak. Ez az aminosavas kelát kötésű formula sejtszintű felszívódással bír, és nem halmozódik fel a szervezetben, nem okoz irritációt. Kezdj bele akkor, ha a Puridren- Cotifibra kúrád végére érsz.

A kiemelésre  kattintva egy összefoglaló írást találsz rheumatoid arthritissel kapcsolatban, úgy vélem, az itt felsorolt kiegészítők is hasznosak lehetnek a számodra.

Amennyiben kérdésed merül fel az olvasottakkal kapcsolatban, kérlek, fordulj hozzám bizalommal.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz, és mindenképpen várom visszajelzésedet az eredményekkel kapcsolatban.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita