Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 3napja kezdtem el szedni a Diurerbe forte vízhajtó tablettát, a közérzetem jobb lett,nem puffadok fel a viz ivastól, mint azelőtt, már 3 nap után is érezhető, viszont székrekedést okoz, feszül a hasam tőle.... megiszom a 2,5 - 3 liter vizet, nem tudom mi lehet a probléma, mert előtte nekem soha nem volt ilyen problémám! 3 liternél többet már nem tudok meginni.. Azt olvastam, hogy a túl sok folyadék egyszerre lassíthatja az emésztést. Ön szerint mi lehet a gond? Előre is köszönöm válaszát! Hédus

2019-03-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Hédus!

Meglepett, hogy már 3 nap alatt, azaz ennyire gyorsan megtapasztaltad a Diurerbe® tabletta összetevőinek támogatását, és nagyon köszönöm a visszajelzésed.

A bőséges vízfogyasztás azonban nem hogy lelassítja az emésztést, hanem elősegíti, ugyanis a székrekedés leggyakoribb oka az elégtelen mennyiségű folyadékbevitel.  Azonban fontos azt is tudnunk, hogy vízhajtó kúrák idején még tovább kell növelnünk a folyadékbevitelt, és ideális lenne elérni a 20 kilogrammonként 1 liter vízfogyasztást. Ez persze a kezdeti időszakban okozhat diszkomfort érzetet, viszont legkésőbb 1 hét-10 nap alatt elmúlik. Törekedj a fokozatosságra!

Egyszóval székrekedésed oka biztos nem a vízfogyasztásban keresendő. Javíthatsz azonban rajta, ha megnöveled a rostfogyasztásod. Kezdd a reggelt 7000 mg prebiotikus rosttal, így könnyedén megtámogathatod az emésztésed.

Várom szíves visszajelzésed, üdvözlettel:

Somogyi Rita