Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 38 éves vagyok, jelenleg 2 gyógyszert is felírtak nekem, egyet a magas vérzsírszintre, L*****t, azt ma kezdtem el szedni, a magas húgysavszintemre meg M****-et, de én nem szeretnék ennyi gyógyszert szedni. Valójában egyiket sem. Mit gondol Ön erről? Önöktől rendelt tablettákkal helyettesíthetném valamelyiket? A TSH-m is kicsit magasabb, arra mit tudna ajánlani? Köszönettel: Anita

2022-11-15
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anita!

Az étrend-kiegészítők alapvetően nem alkalmasak arra, hogy gyógyszereket helyettesítsenek. Sőt, gyógyszeres kezelés mellett az étrend-kiegészítők fogyasztását is egyeztetni kell a kezelőorvossal.

Arról nem beszélve, hogy a magas vérzsírszint, magas húgysavszint, sőt a magas TSH-szint, amennyiben pajzsmirigy alulműködéssel  párosul is életmódváltást követel meg tőlünk, sem a gyógyszerek, sem az étrend-kiegészítők önmagukban nem tudják megoldani a problémát.

A kiemelésekre kattintva olvashatod korábbi, hasonló kérdésre adott válaszaimat, és a tennivalókat. 

Alapvetően máj egészségét támogató tápanyagokra (articsóka), Omega zsírsavakra, húgysavszint csökkentő almaecetre, a pajzsmirigy egészségéhez pedig szelénre, cinkre és D3-vitaminra van szükség, de amint írtam, mindezt össze kell hangolni a gyógyszerekkel, amihez kérlek, kérd orvosod segítségét.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita