Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 37 éves vagyok és ha teherbe szeretnék esni van előtte valami "intézkedés" amit javasol? Ilyen hónapos tisztítókúrákat nem szeretnék (csináltam már a puriden és lipo főzettel de nekem nem jött be, nem vettem észre sajnos javulást pedig hónapokig ittam ahogy kellett és mellette csináltam az enyhébb gabonadiétát is) Nem élek egészségtelenül, persze eszem olyan ételeket amik nem biok (pizza, tejberizs, palacsinta) Szénsavas és cukros üdítőket nem iszom csak ásványvizet vagy gyógyteát. Fogamzásgátlót sose szedtem, nem vagyok elhízva (173cm/63 kg) kávét csak néha iszom de mostmár áttérek majd az Önök zöld kávé teájára (azt lehet egyébként ha gyermekvállalási szándékaink vannak?) Amiket szedek Önöktől C vitamin, cink, nemsokára a bio silica és magnézium kapszula. Ezeket szedhetem teherbeesés előtt és után is? Vagy miket javasol? Baba fejlődéséhez mik lennének jók és hogy ne legyenek problémák és reggeli rosszullétek (bár az még nem most lenne) arra is tudna valamit javasolni? Ön szerint nem kockázatos 37 évesen belevágni? Sokan mondják, hogy már veszélyes és lehet hogy a baba se lesz egészséges. Köszönettel:Rita

2015-09-06
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita! Napjainkban már nem állíthatjuk azt, hogy kockázatos 37 évesen a gyermekvállalás, hiszen ma már tovább élünk, sokkal fittek és fiatalosak vagyunk, mint az előző generációk és tény, hogy kitolódott a családalapítás ideje, tehát ezzel egyáltalán nincs egyedül. Ugyanakkor még korai arról beszélni, hogy reggeli rosszullétek, vagy hányingerek, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy ezeket meg kell tapasztaljuk, ezek a tünetek nem jelentkeznek mindenkinél.

Én a tudatos gyermekvállalás híve vagyok, pont ezért mindig „nagytakarítást” szoktam javasolni első lépésként. Ha azonban egy méregtelenítő kúrának nincs látható, érezhető eredménye, akkor ott valami hiba is van, gyakorló böjtölőként biztosan írhatom, hogy ilyen, egész egyszerűen nem létezik.

Ha túl vagyunk egy alapos méregtelenítésen és béltisztításon, akkor jön a táplálás. Első számú tápanyagokban gazdag céltermékem ilyenkor a royal jelly, vagy más néven méhpempő kivonat, ami aminosavakat (pontosan 29-et), lipideket, cukrokat, vitaminokat, ásványokat, értékes fehérjéket, enzimeket, zsírsavakat, antibiotikus hatású anyagokat és - ami a legfontosabb pro-hormonokat is tartalmaz. Így a szervezet könnyen készít segítségével hormonokat, ha kell, akkor ösztrogént, ha kell, tesztoszteront, progeszteront vagy éppen inzulint. Ez nem csak az egészséges fogamzás miatt érdekes, de különösen fontos szerepet kap a férfi és női meddőség területén. Fontos tápanyag a babaváránál még a folsav, azaz az M-vitamin, illetve az Omega3 zsírsavak (A szaporodásban és az emberi agy magzati és a csecsemőkori fejlődésében létfontosságú!) fokozott bevitele. Javasolni szoktam még egy Világszabadalommal védett kismama vitamint, ami a családtervezéstől, a terhességen át a szoptatásig fogyasztható speciális készítmény.

Ami a Szerves C-vitamint, Szerves cinket, Szerves Bio Silica és Szerves Magnézium kapszulát illeti, azokat teherbeesés előtt és után is fogyaszthatjuk, és a Zöld kávébab teát is nyugodtan ihatjuk, sőt sokkal inkább ezt igyuk, mint a kávét. Üdvözlettel: Rudolf Rita