Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 3 napja iszom a Cotifibra bélradírt, és kellemetlen mellékhatásait érzem. Puffadás, délután hasgörcs hasmenéssel, bélgázok kialakulása. Ez normális? Laktóz és glutén allergiám van, de a leírásban azt olvastam, hogy szedhetem. Fog ez változni, vagy hagyjam abba a kúrát? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kis Andrea

2017-08-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andrea!

Igen, ezek  a kellemetlen „mellékhatások” teljesen természetesek, amikor béltisztító kúrába fogunk. Mert bár a Cotifibra bélradír egy kíméletes, 2 éves kortól fogyasztható rostkoncentrátum, annak napi adagjában 7000mg prebiotikus rostot találunk, ami a bélflóra hasznos bélbaktériumait sokasítja.

A bélflóra azonban felnőtt korunkban ritkán van egyensúlyban, és az élelemért harcba szállhatnak az ott élő egyéb mikroorganizmusok is (E. coli baktérium, Candida gomba), a kolonizálás közben pedig elindul az a természetes méregtelenítés, melynek a kúra elején tünetei is lehetnek, ilyen a puffadás is.

Mindez természeti törvény, amitől nem kell megijedni, hiszen mindez pár nap elteltével normalizálódik. Igyunk több folyadékot a nap folyamán, az felgyorsítja a tisztítókúra eme kellemetlen, de igen hasznos szakaszát.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita