Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 3 éve gyermekem veleszületett rendellenesség miatt mindkét térde DENKS mütéten esett át. Az OSI-ban kíváló munkát végeztek a műtét nagyon jól sikerült, azonban a 15 évig tartó folyamatos ficamok nem kis nyomot hagytak az izületeiben és a porcokban. Recseg-ropog és terhelés esetén fáj is neki./ Sajnos ez a műtétet csak a növekedés befejezése után tudják elvégezni/ Az edddig kipróbált készítények nem igazán váltak be. Ön mit ajánlana aprobléma megoldására ? Üdv : Hné I Erzsébet

2017-09-23
Somogyi Rita válasza:

Kedves Hné I Erzsébet!

A felépülést egy ilyen műtét után sok minden befolyásolja, a legfontosabb a rendszeres, következetes gyógytorna és a bőséges folyadékfogyasztás, de meghatározó a testsúly, és bizony az ízületi porcok állapota is.

Több tápanyag koncentrátum kombinációját szoktuk javasolni ilyenkor, akárcsak egy sportolónál, ahol fokozott igénybevételnek vannak kitéve az ízületek és szalagok.

Az első ilyen kiegészítő a Szerves új-zélandi zöldkagyló ami a sérült porcot regenerálja, hatóanyagai a glükozaminoglikánok szó szerint kenőanyagok: ízületi nedvet termelnek, amik hozzájárulnak az ízületi fájdalmak enyhítéséhez.

Ennek kiegészítéseként egy másik glükozaminoglikánt is fogyasszunk, ami hialuronsav névre hallgat. A kiemelésre kattintva láthatod, hogy ez egy szerves, fermentált változat, ami még jobb párnázást biztosít az ízületeknek.

A hialuronsav mellől nem hiányozhat a kollagén nevű fehérje sem, hiszen olyanok, mint két testvér. A folyékony, 3000mg hidrolizált kollagént tartalmazó koncentrátumban mind az 5. típusú kollagén megtalálható, így nemcsak a porcokat erősíti, de a csontokat, az ínakat és a szalagokat is.

A negyedik kiegészítő a C-vitaminami a fenti tápanyagok  biológiai hasznosulását támogatja, és önmagában is hozzájárul a porcok egészségéhez.

A termékek nevére kattintva tudsz róluk részletesebben is olvasni.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy azt, hogy az étrend-kiegészítőkkel (ahogy azt a név is mutatja), kiegyensúlyozott vegyes étrendet kell kiegészíteni. Az étrend-kiegészítők, tápanyag koncentrátumok, melyek soha nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást, a rendszeres testmozgást és a bőséges napi folyadékbevitelt. Ezek az alapok mind szükségesek ahhoz, hogy tartós sikereket érjünk el. Továbbá arról sem feledkezhetünk meg, hogy a teljes EGÉSZség, szervesen összefügg szellemi, mentális egészségünkkel, melyet ugyanúgy kell tisztítanunk, ápolnunk, és kiegyensúlyoznunk nap, mint nap. 

A kúraidő 6 hónap.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita