Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 3-4 kg ot szeretnék főleg hasról fogyni. Az anyagcserém nagyon lassú. Ûjabban savas refluxot is erzek estére. Kineztem pår termeket ezekhez a problémakhoz, de előtte kérnék segítséget, hogy jól választottam-e, vagy inkabb más termékek lennėnek jók? 1. Zold kåvé tea 2. Szerves Króm tabletta 3. Kolory 1000 4. Digestivaid savlekötő szopogató tabl. Köszönom a vålaszt.

2018-04-03
Somogyi Rita válasza:

Kedves Magdolna!

Az előbbi kérdésedre adott válaszom egy részét ide is bemásolom neked, ugyanis refluxos betegként is fontos előtérbe helyezni ezeket a tanácsokat.

„tudnod kell, hogy 3-4 kiló pluszsúly esetén is érdemes hangsúlyt fektetni az étrend kiegészítők fogyasztása mellett a napi ötszöri étkezésre, és egyszerre csak ökölnyi mennyiségeket fogyasztani. Figyelj a folyadékbevitelre és az alapos rágásra. Már önmagában ezek a praktikák beindíthatják a fogyásod, melyet a fent említett étrend-kiegészítőkkel gyönyörűen tudsz támogatni.”

Véleményem szerint érdemes lenne előbb a refluxot visszaszorítani, ugyanis ezzel elképzelhető, hogy az emésztésed és anyagcseréd is sokat javulna. Kifejezetten a 3-4 kiló leadására ezután térnék vissza. Ezért az előzőleg adott válaszom továbbra is él, csak a jövőre nézve.

Sajnos nagyon sok refluxos vendégünk van, és ennek okán számos tapasztalattal is rendelkezünk e téren. Az egyik ilyen fontos tapasztalat az, hogy ha egy refluxos vendég hajlandó kiiktatni az étrendjéből a glutént, a tejet és a cukrot, akkor már a 3. hónaptól enyhülnek a tünetei.

A másik ilyen tapasztalat, hogy mivel a refluxos tünetek érzelmi hatásra felerősödnek a lelki és szellemi egyensúly meghatározó a gyógyulás érdekében. Erre természetesen vannak hatékony stressz-levezető technikák, mint amilyen például a jóga is, de a rendszeres testmozgás és az esti séták, kocogások is sokat segítenek. A lényeg a rendszeresség.

Mindezek kiegészítéseként jöhetnek csak a célzott tápanyagok, étrend-kiegészítők, mert azok életmódváltás nélkül történő fogyasztása kevés a sikerhez, és nem hozhat tartós eredményt.

Ha már stressz, akkor azonnal figyelmedbe is ajánlok egy Stress® Control névre hallgató kiegészítőt, ami adaptogén gyógynövények kivonatát tartalmazza, és ami a szervezet stresszhez való alkalmazkodást segíti elő. Remek termék, és az általam legtöbbet javasolt kivonat!

A DigestivAid tabletta is tökéletes választás, hiszen egy olyan szopogatós savlekötő tabletta ami, természetes ásványi anyagokat tartalmaz.

De mellette egy másik célzott kiegészítő reflux esetén a Fermentált Papaya koncentrátum® , melyről szintén számos pozitív visszajelzést kaptunk már. A cél érdekében azonban ezt (is) kúraszerűen kell alkalmazni, ami nem kevesebb, mint 160 nap, és ami 10 palackkal egyenlő. (Szerencsére ez a termék most 5+5 akcióban is elérhető, azaz 5 doboz áráért, mi jelenleg 10-et csomagolunk).

Üdvözlettel:

Somogyi Rita