Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 2 éve kiderült, hogy Hashimoto kórom van, szedem a letroxot, szelént, D vitamint, cinket és a magnéziumot. Egészségesen étkezem és jógázom. Nagyjából beállt a TSH - m, de mindig nagyon változó a laboreredmény. Azt olvastam, a pecsétviaszgomba hatásos lenne, hátha kiegyensúlyozná az értéket. de mindenhol azt olvasom, hogy immunerősítő hatása van, ezt pedig nem szabad autoimmun betegségben. Most akkor szedhető autoimmun betegségnél vagy nem? Köszönöm a válaszát! Üdvözlettel, Anita

2019-06-27
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anita!

A pecsétviaszgomba nem immunerősítő, hanem egy adaptogén kivonat, ami kiegyensúlyozó hatású a védelmi vonalra. Az adaptogén kivonatok kiegyensúlyozó hatásúak a belső kiválasztású mirigyeinkre is. Ha túlműködnek visszahúzzák, ha alulműködnek serkentik azokat, vagyis már csak ezért is hasznos kiegészítő Hashimoto esetén. Sőt, további adaptogén kivonatok is segítségedre lehetnek, melyeket a Stress® Control kivonatunk egyesít.

Ezt a koncentrátumot mindig javasolni szoktam Hashimotonál, mert a betegség kiváltó okai között szerepel a krónikus stressz. A betegség arra is figyelmeztethet, hogy fogadd el önmagad, és hogy ne fojtsd vissza az érzelmeid. Mond ki, és ne nyelj le dolgokat. Ezek az adaptogén kivonatok segítik a stresszhez való alkalmazkodást. 

Üdvözlettel:
Somogyi Rita