Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 12 éves fiam 8-10 hete köhög. Túl vagyunk a szokásos vizsgálatokon, tüdő, vérkép, 2 antibiotikum kúra de nem múlik, Nem lázas, időnként folyik az óra de nem ez a jellemző. Az orr mandulája gyulladt, s nagy s az orvos szerint az termel váladékot ami lecsorog s az irritáció miatt köhög... 20 napos antibiotikum kúra után ???és kezdődő refluxa van állítólag. Edzőtáborban volt nyáron egy társával, s mindkettő onnan jött haza köhögve s a kis társa is azóta folyamatosan köhög ugyanúgy . Nekem meggyőződésem hogy ott a szedtek össze valamit de inkább gomba , paraziti terheltségre gondolok, merthogy folyamatosan ment a légkondi, ill hűtőaparát. ( jégkorongoznak ) - ezekben ha nem tisztítják megülnek a gombák. Elvittem mágneses rezonancia mérésre is s ott is parazita , gomba terheltséget mutatott a gép , anélkül hogy említettem a gyanumat. Az orvosok nem igazán támogatják az én gyanumat, nem látják a párhuzamot a két gyerek tünetei között, csak szteroidod orrcsepp, köhögés csillapító, reflux diéta.... de baromira nem javul tőle. Úgy gondolom kezdenék vele egy parazita, gombaölő kúrát ... . A parazita ölő kapszulát elvielg nem szedhetik gyerekek , csükkentett mennyiségben sem ? ill akkor helyette mit tud javasolni ? Bocsánat hogy ilyen hosszan írtam de el vagyok keseredve s tanácstalan is vagyok. Köszönöm.

2018-09-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsuzsa!

A refluxbetegség gyakran párosul megnagyobbodott orrmandulával, és annak gyulladásával, különösen az őszi-téli időszakban. Refluxnál, sajnos nem ritka a gomba terheltség sem, így mindkét tünetnél a kiváltó okot, magát a refluxot kell kezelni. Erre elsősorban a diéta a leghatásosabb módszer. A finomított szénhidrátok, a fehér cukor, fehér liszt és a tej is, kényelmes táptalajt nyújtanak a kórokozó gombák és baktériumok szaporodásának, és a refluxos tünetek erősödésének. 

Sajnos nagyon sok refluxos vendégünk van, és ennek okán számos tapasztalattal is rendelkezünk e téren. Az egyik ilyen fontos tapasztalat az, hogy ha egy refluxos vendég hajlandó kiiktatni az étrendjéből a tejet, a cukrot, és nem csak a finomított lisztet, de a glutént is! - akkor már a 3. hónaptól enyhülnek a tünetei.

Azt is tudnod kell, hogy a refluxos tünetek érzelmi hatásra felerősödnek, ezért a lelki és szellemi egyensúly meghatározó a gyógyulás érdekében. 12 éves gyermeknél stresszt jelenthet az iskolai teendők mennyisége, a tanári, szülői elvárások, és egyéb teljesítménybeni megfelelések, pl.: sport. Ilyenkor támogatást nyújthat egy pszichológus, segítenek a családi beszélgetések, és az olyan fejet űrítő” tevékenységek, mint a kirándulások,  kalandpályák, kalandtúrák és minden amire egy 12 éves fiú rávehető, ami különbözik mindennapjaitól, de egyedi élményt nyújt számára.

Természetesen kiegészíthetjük a megreformált étrended célzott tápanyagokkal is! Legyen a fiúnál mindig természetes ásványi anyagokat tartalmazó savlekötő tabletta. És hogy miért használjunk természetes, szerves ásványokban gazdag savlekötőt? Ide kattintva el is olvashatod!   Számos pozitív visszajelzés érkezett a Fermentált Papaya koncentrátum®-ról   , ami nem csak természetes savlekötő, amelynek nyugtató hatása van az emésztőrendszerre, de hatóanyaga élősködőellenes szer is! Az sem baj, ha emellett még egy természetes parazita és gombaölő kivonatot, a FitoTree kapszulát  is bevettek, és ha már szó esett a stresszről, figyelmetekbe ajánlom az adaptogén gyógynövényeket sűrítő Stress® Contol  névre hallgató kiegészítőnket, ami a szervezet stresszhez való alkalmazkodást segíti elő, és fontos szerepet tölt be a tünetek enyhítésében. Belső gyulladásokra, felső légúti panaszokra, fogyasszon alkoholmentes propolisz cseppet  (egyedülálló a tápanyag sűrűsége!), ami nem mellesleg nagyszerű társ a refluxos tünetek enyhítéséhez is. 

Mindegyik kiegészítő esetében nagyon fontos a kúraidő betartása, ami 120 napos kúrát jelent. Mielőbbi jobbulást kívánok!
Somogyi Rita