Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 11 éves nagyfiam szelektív evő. Zöldséget, gyümölcsöt mondhatni sosem fogyaszt, legtöbbjét még életében NEM is kóstolta. :( Most, hogy már lassan serdülő lesz, mivel tudnám csontjai, izmai, izületei és úgy általában az immunrendszere egészségét fenntartani, illetve támogatni? Nem túlsúlyos, ideális alkata van, de az esti fehér kenyér vacsorák a pociján kezdenek nyomot hagyni. Még annyi, hogy kapszulát, gyógyszert nem nyel le. :( Egyébként egészséges, iskolában jól teljesít, koncentrál, terhelhető. Köszönettel várom a választ. Adrienn

2021-02-15
Somogyi Rita válasza:

Kedves Adrienn!

Önmagában az a tény, hogy fiad válogatós, még nem ad aggodalomra okot, ha egyébként, mint ahogyan írod is, egészséges. Biztos vagyok benne, hogy idővel változni fog az ízlése, és az a kis pocak is könnyen "ledolgozható", ha sokat játszik, mozog a szabadban. :-)

Természetesen az immunrendszer egészséges működésére rá tudunk segíteni néhány kiegészítővel:

- szerves szelénnel dúsított gránátalma koncentrátum – a gránátalma értékes antioxidánsai hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez.

- liposzómás C-vitamin -  a napi adaggal 1000 mg sejtvédő C-vitaminhoz és cinkhez juthatunk, mely a liposzómás formulának köszönhetően perceken belül a sejtekbe jut.

Az ízületek, csontok, izmok egészségét, ha szükséges, kollagénnel tudjuk megtámogatni. Azért teszem hozzá azt, hogy ha szükséges, mert ebben a korban a szervezetünk kollagén szintetizálása aktív, így plusz kiegészítést akkor szoktunk javasolni, ha egyébként extra terhelés éri az ízületeket, vagy gyorsan nő a gyerkőc. 

Üdvözlettel:

Somogyi Rita