Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 10 éves gyermeknek laborlelet alapján a doktornő kérte, hogy vasat és omega-3-at adjak. (Magas koleszterinszint miatt kellene az omega3. A gyermek 150 cm magas és 29 kilós.) Melyik termék(ek)et ajánlja? Jelenleg K2+D3 és C vitamint kap. Köszönettel: Zsuzsanna

2020-09-20
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsuzsanna!

A Gold Omega3® kapszula  már 6 éves kortól adható gyermekeknek is. Kiemelkedően magas EPA és DHA zsírsav tartalommal bír, bizonyítottan nehézfém mentes.

Ha vaspótlásról van szó, akkor a szabadalommal védett újgenerációs Chela-Ferr® kapszulák  jöhetnek szóba. A vasiont ezekben a kapszulákban aminosavas kelát kötés veszi körbe, így magas biohasznosulással bír, nem okoz irritációt a gyomorban, és nem halmozódik fel a szervezetben. Amennyiben már kialakult vashiánnyal, vérszegénységgel állunk szemben, úgy a Chela-Ferr® Forte kapszulát ajánlom figyelmetekbe.

A koleszterinszint csökkentés összetett feladat. Étrendi és életmódbeli változásokat követel tőlünk, még ilyen kis gyerkőcnél is. Ez jelenti a rendszeres testmozgást, a bőséges folyadékbevitelt, az élelmi rostokban gazdag minőségi táplálkozást, a cukros ételek és italok feladását. 

A Gold Omega3 halolaj kapszula mellett érdemes megismerkedni az  alfa-linolénsav (ALA) – névre hallgató Omega3 zsírsavval is, amit nagy mennyiségben, a lenmagolajban  találunk meg.

Valamint, azt is fontos tudni, hogy magas koleszterinszint esetén a máj – és az epe méregtelenítése is fontos lehet. Ehhez én a máriatövist https://anatur.hu/szerves-mariatovis-duopack-10-kedvezmennyel-160mg-szilimaron-es-kolin-a-maj-egeszsegeert javaslom, azonban, mielőtt belekezdenétek a kúrába, kérlek, kérjétek ki a kezelőorvos véleményét is ( a gyártó ajánlása szerint ugyanis csak 12 éves kortól mehet gyerkőcöknek a tabletta).

Sok sikert kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita