Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 1 hónapja derült ki hogy pajzsmirigy alulműködésem van. Kaptam rá gyógyszert Letrox 75 mg-ost de annak csak a felét kell szednem. 3 hónap múlva kontroll. Hízékony típus vagyok és nem szeretnék elhízni. Szeretnék amúgy is fogyni, ebben kérem az Ön segítségét. Válaszát köszönöm. Orsolya

2018-08-07
Somogyi Rita válasza:

Kedves Orsolya!

Nézzük, mik azok, melyek támogathatnak pajzsmirigyműködésed harmonizálásában és anyagcseréd fokozásában! Alulműködő pajzsmirigy betegségnél az étrendedet fontos kiegészíteni szerves szelénnelszerves cinkkel  és ami még nagyon fontos (!) D3-vitaminnal  is.

Elsődleges kiváltó okok között szerepel a krónikus stressz – hiszen a pajzsmirigy másodlagos stressz szervünk. A betegség arra is figyelmeztethet, hogy fogadd el önmagad, és hogy ne fojtsd vissza nyomasztó érzelmeid. Mond ki, és ne nyelj le dolgokat. A szervezet stresszhez való alkalmazkodását segítik az adaptogén kivonatok, melyek fogyasztása azért is hasznos pajzsmirigy alulműködésénél, mert kiegyensúlyozó hatásúak a belső kiválasztású mirigyeinkre. Ha túlműködnek visszahúzzák, ha alulműködnek serkentik azokat. Nagyszerű közérzetjavítók!

Mindezek mellett óriási szerepet kap a rendszeres testmozgás, a folyadékbevitel növelése és természetesen a diéta, ami ebben az esetben magas rostanyag tartalmú, ásványi anyagokban gazdag, és könnyen emészthető étrendet jelent. Azzal is javítasz állapotodon, ha nem fogyasztasz glutén tartalmú élelmiszereket, csakúgy, mint koffeint, alkoholt és egyéb serkentőket, mint például a nikotin.

A sav-bázis egyensúly helyreállításhoz van még egy gyógynövényes-klorofillos ajánlatom, a Puridren® főzet  . Legyen ez a folyadékbeviteled egy része! Meglátod, sokkal jobban fogod magad érezni.

Zárómondatként pedig szeretném hangsúlyozni, hogy a hormonális egyensúly visszaszerzése összetett feladat, ahol az életmódváltás nem kerülhető meg. Ha azonban az életmódváltás és célzott tápanyag kiegészítés kéz a kézben jár, akkor a betegség tünetei is jelentősen javíthatók!

Szeretettel:

Somogyi Rita