Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! 1 évvel ezelőtt teljes bélleállásom volt, december 31-én, én azonnal mentem ügyeletre 1-jén, majd másnap körzeti orvoshoz, majd ismét sügősségire, de csak január 3-án műtöttek meg, egy 10 cm-es szakaszt távolítottak el, végstádiumban voltam, folyamatosan a bélsárt hánytam, köldöktáji görcsös fájdalmam volt, de nem figyeltek rám. Férjem odafigyelésén múlt az életem! Most tünetmentes vagyok. Odafigyelek az étrendemre. Azt szeretném kérdezni, hogy Puriden-t és Lipo+-t fogyaszthatom-e? Ha nem, mit javasol méregtelenítőnek? Válaszát előre is köszönöm! Zsuzsa

2018-01-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsuzsa!

Természetesen kötelező a tudatos étrend követése, és a technika sem mellékes. Ne terheld soha túl az emésztőrendszered, helyette naponta többször, 5-6 alkalommal egyél, de egyszerre nem többet, mint az ökölbe szorított kézfejed. Sokat számít az alapos rágás is, hiszen a fogak őrlésével és a nyál segítségével lúgosítjuk el az ételt, ami megelőzi a táplálékok erjedéses, rothadásos folyamatait, és csökkenti a belek salakanyag terhelését. Fontos a rendszeres testmozgás is, amivel átmasszírozzuk szerveinket, és gyógyító oxigénhez juttatjuk sejtjeinket, továbbá a bőséges folyadékbevitel, melynek rendkívüli szerepe van az egészséges emésztésben.

Puridren® koncentrátumot  nyugodtan alkalmazhatod ebben az esetben, de mellé egy magasabb rosttartalmú bélflóra támogató, béltisztító készítményt javaslok a Lipo+ főzet helyett, és ez; a Cotifibra bélradír. Ennek a folyékony rostpótlónak minden napi adagjában 7000 mg! prebiotikum (rövid láncú Fructo oligoszacharid, röviden FOS) található, ami béleltávolító beavatkozások után célzottabb kiegészítő. Ugyanis a rövidláncú prebiotikus rostszálak gátolják a kórokozó baktériumok növekedését, erősítve ezáltal az immunrendszert. A prebiotikus rostok bifidogenikus hatásuk következtében helyreállítják a baktérium flóra egyensúlyát, vagyis normalizálják a tápanyag mozgását a bélcsatornában, közvetlenül hatva a bélműködésre.

Esetedben még pluszban is érdemes támogatni a bélflóra egészségét. Ezért szíves figyelmedbe ajánlok egy harmadik kiegészítőt is, Ferzym® Bélflóra ampullát, ami 7 milliárd élő probiotikus törzset, vagyis hasznos baktériumot tartalmaz, prebiotikus rostokkal dúsítva, melyeket úgynevezett DUAL COATED ("kettős kabát") technológiával állítottak elő. A kiegészítő növeli a tápanyag felszívódást, erősíti az immunrendszert és csökkenti az esetleges gyulladásokat.

A termékekről részletesebben is tudsz olvasni a kiemelésekre kattintva.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita