Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Hölgyem/Uram! Ma vásároltam meg az egyik terméküket, nevezetesen a Propolisz kémet(Specchiasol), melynek a leírásában szerepel hogy alkalmas nehezen gyógyuló sebek kezelésére is. Az anyukámnak decubitusra szeretném alkalmazni, mivel már jó ideje használtunk Sudocrem, Betadine kenőcs Gentamicynnel , de csak nem akar gyógyulni. Helyileg mindkét farpofán van, borsónyi, ill. 5 Ft-os nagyságú a bőr teljes rétegét érintő hámhiány. Még plusz kellemetlenség, hogy a vállizületi arthrosisai miatt nem tud oldalra sem elfordulni, tehát állandó nyomás alatt vannak ezek a területek. Visszatérve az Önök termékére, a figyelmezetetésben viszont azt írják, sérült bőrfelületen ne alkalmazzuk. Kérdésem tehát, akkor most lehet, avagy sem. Köszönettel: Schvarcz Éva

2018-08-06
Somogyi Rita válasza:

Kedves Éva!

Amennyiben édesanyád decubitusa már fekélyes sebbé vált, úgy az Ortodermikus Propolisz krém  csak a felfekvés környékére (akár a farpofák teljes egészére) kenhető, tehát magába a nyílt sebbe semmiképpen. Környékéről viszont remekül képes felszívódni.

Ha az előrehaladott állapotot nem rendezné a krém teljeskörűen, választhatjátok kiegészítésképp a propolisz töményebb formáját, magát az alkoholmentes propolisz cseppet is, eredeti marokkói Bio Argán olajjal keverve. Ennek az elegynek kiváló fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, hámosító és bőrregeneráló hatása van!

A gyógyuláshoz azonban elengedhetetlen, hogy mozgassuk, forgassuk a beteget, és az érintett bőrterület vérkeringése legalább 3 óránként frissüljön, akár átmasszírozással, meggátolva ezzel a szöveti hipoxiát. Illetve léteznek erre speciálisan kialakított decubitus matracok, párnák is, melyek a gyógyuláshoz nagyban hozzájárulnak.

Mihamarabbi jobbulást kívánok édesanyádnak!

Somogyi Rita