Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Cím! Érdeklődni szeretnék az alkohol mentes propolisz cseppel kapcsolatban, hogy ez valóban minőségi termék? Nem csak egy tömegcikk, mely eladásra vár? Sajnos több mint 15 éve van egy krónikus prosztata gyulladásom, és már mindent próbáltam, de nem igazán működik semmi. Hallottam a propoliszrol, hogy jó gyulladás csökkentő. Talán kúraszerűen alkalmazva segithetne. Miért jobb ez mint az alkoholos változat? Köszönöm a válaszukat! Üdvözlettel :Péter

2019-06-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Péter!

Igen, az alkoholmentes propolisz csepp  valóban minőségi termék, és erre az E.P.I.D.® szabadalom a biztosíték. Az E.P.I.D.® jelölés egy új propolisz kivonási technológiát jelent, aminek segítségével megőrizhető a propolisz teljes hatóanyag tartalma a végtermékben. Így teljes értékű, tiszta propolisz kivonatok születnek, ami 300 féle egymással szinergiában álló szerves vegyületet jelent. A E.P.I.D.® termékek nem allergizálnak, mert az allergéneket a szelektív kivonást követően, Lactobacillus Helveticus-szal választják le. A szabadalommal védett eljárás hideg kivonást és a természetes oldószerek használatát írja elő. Azért nem használnak alkoholt, mert az alkoholos kivonás során egyes hatóanyagok károsodnak.

További előnye az E.P.I.D.® propolisz termékeknek a kiemelkedő polifenol tartalom – ezek standardizáltak a kivonatban, és biohasznosulásuk  tesztekkel is igazolt -, melyek fontos szerepet töltenek be a gyulladáscsökkentésben. Magáról a kivonási technológiáról bővebben is olvashatsz erre a kiemelésre  kattintva.

Krónikus prosztatagyulladás esetén a propoliszt további tápanyagokkal is érdemes kiegészítened, és berendezkedned egy 120 napos kúrára, amit 4 hét szünet után újra meg kell ismételni még kétszer.

Fogyassz minden nap, magyar prémium tökmagolajat,  2*1 szem Saw Palmetto kivonatot , és mivel a prosztatagyulladást a legtöbb esetben baktérium okozza (ha nem mutatható ki kórokozó, akkor kismedencei fájdalom szindrómáról beszélhetünk), ezért hasznos kiegészítő lehet olyan antimkróbás természetes kivonat bevetése is az étrendbe, mint a Fitotree kapszula , és a bélflóra restauráló szimbiotikum, ami Ferzym®  névre hallgat. Erre már csak azért is szükség van, mert a bélflóra egészsége adja az immunrendszer egészségének 80%-át, és csak az egészséges immunrendszer tudja felvenni a harcot a kórokozókkal, és a gyulladásokkal.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita