Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Anatur-tanácsadó! A páromnak elég magas a vérnyomása és ingadozik is. Gyakran 160, 180 neki, ugyanakkor edzés után 124-re lemegy. Másfél hónapja szed Q10-et (halolajat is próbált de undorodott az ízétől), eddig nem ment lejjebb a vérnyomása. Mi az amit még szedhetne vagy valamit máshogy csinálhatna? Hálásan köszönöm a választ előre is, Domonyiné Éva.

2015-07-29
Somogyi Rita válasza:

Kedves Éva! Remélem orvos látta már a férjed, ha nem, akkor mielőbb! Bár az esetek 90 %-ban a magas vérnyomás kiváltó okát nem lehet kideríteni, azt mégis tudjuk, hogy a kialakulása szoros összefüggést mutat elsősorban a minket érő stresszel, a mozgáshiánnyal, a túlsúllyal, a dohányzással és a zsíros, illetve magas sótartalmú ételek fogyasztásával, és ott van még az öröklött hajlam is.

Tanácsom a férjednek, hogy mindenképp változtasson az életmódján, mozogjon többet, csökkentse a testsúlyát, étkezzen egészségesen (az étrend enyhe hipertónia esetében önmagában hatékony lehet) és kössön szoros barátságot a stresszoldó, relaxáló hatóanyagáról (vitexin) is ismert, galagonya tablettával, ami a legismertebb magas vérnyomást csökkentő, illetve szívvédő természetes tápanyag! :-)

Továbbá férjed fogyasszon rendszeresen jól felszívódó Szerves Kálciumot, Szerves Káliumot, és Szerves Magnéziumot. Ez a 3 ásvány számtalan előnyökkel bír, mindamelett, hogy óriási szerepük van a magas vérnyomás szabályozásában, étrendünk pedig kilúgozott földjeink okán nélkülözni kényszerül ezekből a sókból, a stresszről és nagy melegről pedig nem is beszélve, ami tovább csökkenti mennyiségüket.

A 010 és a halolaj nem volt rossz ötlet, és az sem baj, ha a felsorolt alaptápanyagok mellett őket is alkalmazzátok. Ha a halolajnak nem tetszik az íze, akkor ajánlom a Gold Krill® olajkivonatot. Egyrészt azért, mert szabadalmaztatott kapszulájának köszönhetően garantáltan őrzi a hatóanyagok minőségét, és szagtalan marad (más kapszuláknál a belül romló olaj miatt érezni a jellegzetes szagot). Másrészt, mert 3 aktív hatóanyag (Omega 3, Foszfolipidek és asztaxanitin) is van benne! Q10 koenzimből nem tudom milyet használtok, de ajánlom figyelmedbe a Szerves Q10 tablettát, amely kiemelkedő felszívódási és biohasznosulási képességekkel büszkélkedik! Üdvözlettel; Rudolf Rita.