Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Anatur! Szeretnem megkerdezni,hogy van e valami termeketek inzulinrezisztenciara? Valaszodat elore is koszonom

2018-05-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kinga!

Az inzulinrezisztencia egy olyan állapot, amit életmódváltással tudsz hosszú távon és hatékonyan kezelni!

Egyrészt rendszeresen kell mozognod - hiszen a mai napig ez a legjobb szénhidrát anyagcsere serkentő módszer-, másrészt naponta többször kell enned, de egyszerre csak akkora mennyiséget, mint az öklöd, és be kell tartanod az előírt napi szénhidrátbevitelt is, bőséges folyadékbevitellel kísérve.

Ha megtörtént az életmódváltás, akkor az IR elleni küzdelemben termeszesetesen étrend-kiegészítők is alkalmazhatók. Ilyen javasolt étrend-kiegészítő a zöld tea antioxidánsának, az EGCG-nek koncentrátuma. Mely amellett, hogy fokozza az anyagcseréd és csökkenti az étvágyad, fokozza a sejtjeid inzulinérzékenységét, és emeli az energiaszinted.

A szerves krómmal dúsított kapormag koncentrátum is hasznos kiegészítő, hiszen hozzájárul a szénhidrát, zsír, cukor és zsír anyagcseréhez, egyenletes vércukorszintről gondoskodva.

Vannak még olyan antioxidáns vitaminok, amik fontosak a kúrához, ilyen a szerves szelén, ami az állapottal járó gyulladások mennyiségét csökkenti és hozzájárul a pajzsmirigy egészségéhez is, mely nélkülözhetetlen a sikerekhez. 

Illetve a C+K2+D3-vitamin komplex, melyek sejtszintű egészségünk kulcsai, valamint természetes hormonrendezőként is javítják gyógyulási esélyeinket.

Meg kell említeni még a minket érő napi stresszt, melynek drámai szerepe van a vércukorszint ingadozásában, és melynek ellensúlyozásáról épp ezért gondoskodni is kell. A stressz önmagában is képes előidézni az inzulinrezisztenciát, és testsúlynövekedést okozni, különösen a test középső részén (alma típusú elhízás). A stresszt azonban adaptogén gyógynövényekkel  is kontrol alatt tarthatjuk. Ismerkedj meg velük a kiemelésre kattintva!  

Végül figyelmedbe ajánlom az oldalunk szaktanácsadó orvosának, Dr. Bakanek Györgynek a cukorbetegségről és az inzulinrezisztenciáról írt cikkét. Egészen biztosan sok Rád vonatkozó hasznos tanácsot fogsz találni benne. :) Ide kattintva olvashatod

Üdvözlettel:
Somogyi Rita