Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Anatur! Normális ha a máj méregtenelenítésre (máriatövis) szedek kapszulát 1hete és hasmenésem van? 1 hétig szünetet tartottam most újra elkezdtem szedni és újra hasmenésem van tőle. Miért van hasmenésem? Mert probléma van a májammal vagy mert túl sok a (vékony vagyok).Amugy epe probléma miatt akartam szedni korábban volt epekövem. Választ előre is köszönöm! Üdvözlettel: Szilvia

2018-10-03
Somogyi Rita válasza:

Kedves Szilvia!

Bár a máriatövis  teljesen biztonságos gyógynövény, megfigyelték, hogy esetenként valóban okozhat hasmenést, csakúgy, mint bármilyen más, a szervezet saját salaktalanító - tisztító munkáját serkentő kivonat. Ez összefüggést mutathat a bélsár mennyiséggel is, de ez, nem súlyfelesleg kérdése.

Amikor ezt tapasztaljuk meg kell emelni a napi rost bevitelét, melyhez tökéletes társ a duzzadó rostokat biztosító psyllium  por, és napi 1 szemnél ne adagoljunk többet belőle. Ilyenkor a tünetek 2-5 nap alatt elmúlnak.

Azoknál, akik így reagálnak a máriatövisre, helyettesítő termékként az articsóka kivonata  jöhet szóba, aminek májtisztító, májsejt regeneráló és az epehajtó hatása van.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita