Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Anatur! Most két és fél hónapja szedem a Ligetszépe+A+E vitamin kapszulájukat . Azonban az A vitamin miatt lenne kérdésem. Baba vállalás előtt vagyunk és kérdésem, hogy nem okozhat túladagolást a kapszula rendszeres szedése? ebből ugye probléma lehet terhesség esetén. egyébként komoly pajzsmirigy problémáim voltak ( kb 2 éve tünetmentes vagyok) tehát hormonrendezőként egy jó termék lenne, E vitaminnal sincs baj. Szedhető rendszeresen ez a termék? Köszönöm a választ előre is: Barbara

2017-04-27
Somogyi Rita válasza:

Kedves Barbara!

Természetesen a ligetszépe olaj kivonatot tartalmazó termék - a napi ajánlott fogyasztás mellett, semmiféle túladagolást nem okoz, és azt a terhesség és szoptatás ideje alatt is biztonságosan fogyaszthatjuk. A-vitamin túladagolásról akkor beszélhetünk, ha annak több hónapon keresztül a napi adagja 50.000 és 100.000 NE/IU közé esik. Ez azonban egy extrém: 14.810 és 29.620 mikrogramm közötti dózis.

Azt viszont fontos megjegyeznem, hogy ez az étrend-kiegészítő sem helyettesíti a gyógyszeres kezeléseket és az életmódváltást.

Rudolf Rita