Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Anatur! Köszönöm szépen a választ! A leírás alapján több családtagomat is érdekel a cotifibra termék; de mivel én csak most kezdtem a kúrát; nem tudok mit mondani. A leírásban szerepel: 60 nap a kúra; súlyosabb esetekben 120 nap. Tudom, hogy így látatlanban nehéz mit mondani; de valami támpontot tudnak adni; hogy ki 60 nap; ki 120 napra szokjon hozzá a gondolathoz? Ha munkahelyi körülmények miatt vki nem tud hosszú időt rászánni; max 1-2 hetet; akkor el se kezdje? Útmutató szerint joghurtban vagy gyümölcslében feloldva is meg lehet inni; vagy önmagában. Mivel elég édes; vízzel higítva is meg lehet inni? Teljesen éhgyomorra kell inni; vagy; ha vki hozzászokott a reggel felkelés utáni pohár vízhez, azt megihatja előtte? HA a tejről nem tud lemondani vki; ő el se kezdje a kúrát? Nekem személy szerint az első napokban nagyon hashajtó hatású volt. Ez végéigkíséri a kúrát; vagy csak az eleje ilyen? Mindenkinél kiváltaj; vagy nem mindenképpen okoz hasmenést? Ha vki epe-májbántalmak miatt articsóka gyógynövényitalt iszik; mellette ihatja -e ezt is? Elnézést a sok kérdésért; igyekeztem mindenkiét beleírni. Köszönettel Somogyi Enikő

2016-08-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Enikő!

A kúraidők mértékét mindig az egyensúlyvesztés mértéke határozza meg, amit legegyszerűbben úgy tudok leírni, hogy amennyiben a tünetek 1 éven belüliek (ez lehet elhízás, puffadás, székrekedés, hasmenés…), akkor az egy minimumkúrával könnyedén helyrebillenthető.

Ha egy éven túliak, vagy mástünetekkel is kombinálódnak, esetleg diagnosztizált betegség is van, akkor a kúraidőt ki kell tolni a maximumra, és a további változók függvényében lehet még plusz kiegészítőt is alkalmazni személyre szabottan.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az étrend-kiegészítő képes lenne étrendi és életmódbeli változtatások nélkül csodát tenni, mert olyan nem létezik. Ezek a tápanyagok csupán mankók, melyekre nyugodtan támaszkodhatunk, hogy gyorsabban érjünk célba és sokáig álljunk a dobogón, vagyis tartósak is legyenek az eredmények.

Ebből természetesen az is következik, hogy aki nem tudja magát rászánni egy kúraidőre, az bele se kezdjen, mert a kúraszerű alkalmazás feltétele a sikernek!

A Cotifibra bélradír tasakját vízzel is hígíthatjuk, és igen hasznos lenne, ha reggel éhgyomorra vele kezdenénk a napot. Mint minden méregtelenítő készítmény fogyasztásakor, itt is tapasztalhatunk olyan mellékhatásokat” – pontosabban olyan természeti törvényeket, mint a tünetek felerősödése. Ennek milyenségét a bélflóra összetétele is befolyásolja. Például, ha magasabb az E.coli szint, akkor hasmenésünk lesz, ha a Candida erősödött meg a hasznos bélbacik javára akkor székrekedés… Mindez azonban maximum 10-20 nap múlva megszűnik. Enyhíteni fokozott folyadékbevitellel lehet. Van, aki egyáltalán nem számol be ilyen tünetekről.

Ami pedig a tejfogyasztást illeti; sem béltisztítókúráknál, sem fogyókúráknál nem javasolt a tejfogyasztás. Viszonylag kevés felnőtt ember képes a benne lévő laktózt (tejcukor) és kazeint (tejfehérje) emészteni, ezért allergizál és a lassú emésztés, feldolgozása hátráltatja a béltisztítás hatékonyságát. Sokszor a tej ludas lehet a puffadás vagy a hasmenések előidézésében. Fogyókúráknál azért is tiltott még, mert inzulincsúcsot idéz elő, ami azonnal zsírraktározást eredményez.

A termék nagyszerűen kombinálható articsóka kivonattal! Rudolf Rita