Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Anatur! Kb. 2 hónapja rendeltem 2+1akcióban Papaya konc.-ot. Sajnos 1 éve Lyme kór miatt 40 napos antibiot.kúrám volt, ami megölt mindent 34 kg lettem élőhalott.. azóta folyamatosak a gyomorbélrendszeri problémák, amik az alvást is ellehetetlenítik. Sok minden javult, de jelenleg itt tartok: SIBO, CANDIDA, HELICOBACTER P., KRONIKUS GASTRITIS. 1 hete kb. rájöttem, hogy minden baj oka a gyomorsavhiány lehetett.. A legnagyobb baj, hogy a vékonybélben folyamatosan sok gáz termelődik, amit főleg éjjel főleg büfögés formájában folyamatosan üríteni kell, ez ellehetetleníti az alvást.. hónapok óta kitartóan. Több antibiot., gombaölőt nem ehetek, csak természetes dolgokat, azt is csínján, mert minimál flórám van. Még a grapefr.csepp is sok lehet jelenleg :( Papayat emiatt rendeltem. majdnem 1 teljes dobozzal megittam, apránként kezdtem. Eleinte nem volt panaszom tőle. Azonban kb. 3-4.héten borzalmak kezdődtek, amint bevettem oriási puffadás, görcsök, sok nap kellett, hogy rájöjjek az okozza. Nagyon elkeseredtem, de tényleg nem tudtam tovább fogyaztani. Volt, hogy egy teljes éjszakai szenvedést okozott :( Az okát nem tudom, mit árthatott nekem. Megköszönném, ha tudsz erre tippet adni. A másik kérdésem: a maradék kettő érintetlen dobozt személyesen levásárolhatnám e vmilyen más termékre, hisz így nem tudom fogyasztani. köszönöm a segítséget!

2019-08-15
Somogyi Rita válasza:

Kedves Orsolya!

A válaszomban rögtön a SIBO-ra térnék és ott meg is ragadnék. Legalábbis ahhoz, hogy az állapotod javuljon, először azt kellene valamilyen úton normalizálni.

Hogy a többi vásárlónk is tudja miről is beszélgetünk, a SIBO egy olyan emésztő rendszeri betegség, amikor különböző okokból (gyomorsav rendellenesség, stressz, esetleg szervi elváltozás) a vékonybélben túlszaporodnak az olyan bélbaktériumok, amik normál esetben a vastagbélben élnek többségben és ott kellene végezni a munkájukat.

Ilyen esetben a bélflóra egészségének a helyreállítása az elsődleges lépés.

És azt javaslom, hogy a Fermentált Papayát még ne küld vissza hozzánk, mert nagyon jól fog jönni. Főleg a Helicobacter miatt! Csak nálad nem az első lépésként fogjuk csatába küldeni. Egyébként sem gondolom, hogy közvetlenül a Papaya váltotta ki a panaszokat, hiszen akkor már rögtön az első alkalommal is jelentkeztek volna ezek a görcsök. Inkább gondolok valami olyan táplálékra ami nem kellett volna. Ez bármilyen szénhidrát (cukor) forrás lehet. Akár zöldség-gyümölcs, de pékárú is.

Az első lépés pre- és probiotikumok együttes adagolása, méghozzá a Ferzym® Bélflóra ampulla formájában, ami egy szimbiotikum. (mindkettőt tartalmazza)

Ezt legalább egy 60 napos kúra keretében javaslom.

És minél előbb keress fel egy dietetikus szakembert, mert az étrend kialakítása ennek a betegségnek az esetén, kifejezetten személyre szabott.

Általánosságban, a különböző típusú és szerkezetű szénhidrátok bevitelét kell személyre szabni, amiknek a feldolgozása (erjesztése) közben produkálják a bélbaktériumok pl. a gázokat. 

Továbbá az egészséges bélmotilitást is csak a megfelelően beállított étrenddel és táplálkozási szokásokkal tudod visszaállítani. Ez megint csak személyre szabott lesz.

Nagyon hasznos lenne egy ételösszetevő intolerancia vizsgálat is. (glutén, laktóz, kazein)

Addig is a puffadásos tüneteket csökkenteni tudod, olyan természetes anyaggal, mint a növényi szén

És ha a kellemetlen tünetek csökkenni kezdenek, nyugodtan vesd be újra a Papaya koncentrátumot.

De persze ha vissza szeretnéd küldeni állunk rendelkezésedre. Ehhez azonban első lépésként kérlek a rendelési számot vagy a számlaszámot írd meg nekünk az info@anatur.hu címre.

Mielőbbi javulást kívánok!
Somogyi Rita