Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Anatur! Érdeklődni szeretnék, hogy ha elkezdem azt a kúrát (kollagén, hialuronsav, c-vitamin, zöldkagyló) akkor az ízületeimre is használni fog, vagy arra kell szednem külön valamit? Ha kell szednem külön, akkor érdeklődnék, hogy lehet-e az előbb említettekkel együtt szedni? Vagy ütik egymást? Várom mielőbbi válaszát!

2019-01-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Alexandra!

Az általad kiválasztott kombináció a vendégeink körében leggyakrabban fogyasztott tápanyagokat tartalmazza ízületi panaszok esetén.

Amikor a testnek szüksége van új sejtek termelődésére, pl. a gyógyulás és regenerálódás folyamatában, a szervezet kollagénhez nyúl. A kollagén  összetart, erőt és rugalmasságot kölcsönöz a test különböző szöveteinek és sejtjeinek, biztosítja a szervek és a szövetek elasztikusságát. Hozzájárul a bőr, a csontok, a porcok, az ínak és szalagok egészségéhez és gyógyulási folyamatához. A fermentált hialuronsav  gyulladáscsökkentő, porcképző és viszkozitást biztosító poliszacharid. A zöldkagylóban  található glükozaminoglikánok (GAGsegítik az új porc termelődését, egyúttal védik meglévő porcállományt, segítséget nyújthatnak  a porcok felépítésében, az ízületi nedv mennyiségének termelésében, a csontok stabilizálásában és a csontsűrűség növelésében.

Ezeket a tápanyagokat célszerű megtámogatni napi 2000mg Retard C-vitaminnal is, hiszen fokozza a biohasznosulást, de önmaga is felel a porcszövet egészségéért. 

Most a téli időszakban hasznos lehet még a D3-vitamin  étrendi adagolása is, gyulladáscsökkentő, mozgásszerveket, immunrendszert és hormonrendszert támogató hatása okán.

Természetesen a kiegyensúlyozott és vegyes táplálkozás, az elegendő mennyiségű folyadékfogyasztás, és a mozgás is létfontosságú a sikerekhez.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita