Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Anatur! Érdeklődni szeretnék, hogy a kollagén facelift koncentrátumot mennyi idős kortól lehet/ajánlott fogyasztani? Illetve, a hialuronsav leírásánál olvastam hogy autoimmun betegségnél máshogy kell alkalmazni a hialuronsavat. Ez pontosan mit is jelent? Válaszát előre is köszönöm!

2019-01-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Alexandra!

A szervezet kollagén termelése évről-évre csökken, a lassulási folyamat 20 éves kor után kezdődik, a 30-40 évesen lecsökken, majd 50-60 éves korra teljesen leáll. Pótlását így már a húszas éveinkben megkezdhetjük a Kollagén Facelift® folyadék fogyasztásával. Különösen fontos lehet ez akkor, ha aktív életmódot folytatsz, és ízületeid, porcaid is igénybe vannak véve, esetleg ízületi problémával küzdesz.

A fermentált hialuronsav esetén, amennyiben autoimmun betegséged indokolja (pl. sokízületi gyulladásod vagy felszívódási nehézséggel járó betegséged van) szükség lehet a 120 napos maximum kúrára, sőt adott esetben 3-4 hét szünet után ezt a kúrát újra meg kell ismételni. Kezelőorvosoddal egyeztetve azt is el tudom képzelni, hogy a napi adag megemelése szükséges, erre azonban mindenképpen kérdezz rá szakorvosnál.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita