Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Anatur Csapata, Botos Beatrix vagyok. Egy 6 hónapos baba anyukája és egy jó vitamint keresek, amit szoptatás alatt szeretnék használni. Láttam hogy van egy Vita-min plus mama készítmény. Azt olvastam hogy nagyon jól hasznosul a szervezetben. Ez a vitamin komplex természetes eredetű összetevőkből áll? Most jelenleg egy olyan vitamint szedek, ami természetesen eredetű, de tetszik az Önök vitaminja. Hol készül ez a vitamin? Még annyi, hogy szedek vérnyomáscsökkentőt, amit idővel elhagyok, mert szorongásos, pániktünetek miatt alakult ki, ami javulóban van. Gondolom ezt a vitamint lehet szedni eettől függetlenül, a zöld tea tartalma nem gond? Láttam hogy elég magas a jód tartalma. Ez miért van? Ha ezt a vitamint szednék kellene mellette plusz magnézium, kálcium , d3 vitamintb komplexet szedni vagy elegendő. Láttam, hogy Önöknek van olyan készítményük, amiben van kálcium és magnézium. A kettő nem akadályozza egymás felszívódását? Üdvözlettel Botos Beatrix

2015-03-06
Somogyi Rita válasza:

Világszabadalommal védett kismama vitamin!Kedves Beatrix! Keresve sem találnál jobb felszívódású kismama vitamint, mint a Vita-min® plusz mama, hiszen ez egy Világszabadalommal védett termék! A szabadalom lényege, hogy az ásványok növényi aminosavas kelát kötést kapnak és így sejtszinten képesek hasznosulni. Ásványok jelenlétében a szervezet pedig további vitaminok szintetizálására képes, és több mint 300 féle enzimreakcióra.

A termék Lengyelországban készül, amerikai szabadalom alapján, az Olimp Labs laborban. Ezt a vitamint javasoljuk babavárás előtt, alatt és után is - a szoptatás ideje alatt - fogyasztani. Jódtartalma nem magasabb, mint amit a szakirodalom javasol, hiszen 200-350 mikrogramm között javasolt a napi dózis. A magnézium és kalcium pedig közismerten egymás felszívódását segítő ásványok. A zöldteából kivont katekin ismert szabadgyök-fogó hatású antioxidáns.

D3-vitaminnal érdemes kiegészíteni a mama vitamint, hiszen a Semmelweis Egyetem kutatói megmérték a magyarok D-vitamin szintjét. Közzétett felmérésüknek eredménye: 10 magyarból 9!- D-vitamin hiányban szenved! Magnéziummal és kalciummal való kiegészítésre nincs feltétlen szükség, ha csak azt életvitelünk, vagy élethelyzetünk nem teszi azt indokolttá, mint például az említett szorongásos és pániktünetek, melyek fokozott magnézium bevitelt követelnek meg. Ugyanennek a cégnek van Világszabadalommal védett magnéziumkészítménye is!

Üdvözlettel; Rudolf Rita