Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Anatur ! A kérdésem az lenne, hogy aBio Silica(olimplabs) okozhat-e implantátum kilökődést ? Makacs hajhullásra szeretném szedni, de még nem mertem semmilyen szilícium tartalmú terméket kipróbálni a kilökődés veszély miatt. Előre is köszönöm a válaszotokat, Üdvözlettel Andrea

2018-12-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andrea!

Amíg nem teljesen tisztázott, hogy a szilícium-dioxid, ami sejtjeink egyik fontos alkotóeleme valóban okozhat-e gondot fogimplantátumnál, addig ne ezt a kiegészítőt válaszd.

Ráadásul a hajhullás az pont egy olyan tünet, aminek millió egy kiváltó oka lehet. Leggyakrabban tápanyaghiány a gond és ilyenkor szoktuk a Bio Silica®  kivonatot ajánlani.  Ezt azonban sörélesztő kivonattal, spirulina koncentrátummal, szerves szelénnel  , szerves cinkkel  és D3-vitaminnal is kiválthatod. Utóbbi 3 tápanyag egyébként is hasznos, mert a második kiváltó ok a pajzsmirigy nem megfelelő egészsége, ahol a szelén, cink, D3 - független, hogy alul- vagy túlműködő, esetleg autoimmun eredetű-e a panasz -, nélkülözhetetlen kiegészítők.

A harmadik kiváltó ok a stressz, ami egyébként is tovább növeli a tápanyaghiányt. Ebben az esetben stressz-oldó adaptogén kivonatokat  is ajánlunk a fenti tápanyagok mellé.  

Makacs hajhullást okoz a negyedik kiváltó ok, a hormonális egyensúlytalanság, amikor nagyszerű segítség a gamma-linolénsav, ami a ligetszépe olaj kivonatban található meg nagy mennyiségében. Ez a zsírsav egyébként is hozzájárul a haj egészségéhez, szépségéhez, és azáltal is hasznos kiegészítő, hogy erőteljes gyulladáscsökkentő, ami szintén egy kiváltó ok hajhullásnál, amit akár okozhat egy foggyulladás is.  

Fogíny és foggyulladások, illetve szájüregi műtéteket követően egyébként Q10-vitamint ajánlok, ami gyorsítja a szájsebészeti műtéten átesettek gyógyulását, gátolja a káros baktériumok szaporodását, és enyhíti az ínybetegségekben szenvedők fájdalmait, ezzel együtt pedig csökkenti a fogínyvérzést és fogínygyulladást. A Q10 hatékonyságát pedig növelhetjük, ha mellé napi 2000 mg Retard C-vitamint  fogyasztunk.

Egyszóval sokféle kiváltó ok lehet, és bár a kiegészítőket kombinálhatjuk egymással, és természetesen külsőleg is használhatunk hajhullási elleni samponokat  és hajcseppeket, mindezek mellett életmódváltásra is szükség van, pl.: tudatosabb táplálkozásra és bőséges folyadékbevitelre.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita