Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedve Rita! Szeretném megkérdezni, hogy anyukámnak térd fájásra porckopásra valamint izületekre mit ajánlana? Másik kérdésem nőgyógyászati HPV vírusra mi a legjobb amit szedni lehet? Nagyon köszönöm válaszát!

2018-10-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anikó!

Porckopásos panaszok esetén különösen fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele, valamint a rendszeres testmozgás, ugyanis, a porcok diffúzióval táplálkoznak. A diffúzió folyamata leginkább egy szivattyú működéséhez hasonlítható. Ha nincs mozgás, akkor nem működik a szivattyú, vagyis a porcok nem jutnak tápanyaghoz, és így leépülnek. Térdfájdalmaknál tökéletes mozgásforma a szobabiciklizés.

A kiegészítő tápanyagok közül a legismertebb hatóanyag a hialuronsav, amiből orvosi injekciók is készülnek. A fermentált hialuronsav  gyulladáscsökkentő, porcképző és viszkozitást biztosító poliszacharid. Ezt érdemes kiegészíteni napi 2000mg Retard C-vitaminnal és zöldkagyló kivonattal. A C-vitamin mindkét tápanyag biohasznosulását fokozza, de önmagában is támogatja a csontozat, porcok és mozgásszervek egészségét. A zöldkagylóban található glükozaminoglikánok (GAG) segítik az új porc termelődését, egyúttal védik meglévő porcállományt, segítséget nyújthatnak  a porcok felépítésében, az ízületi nedv mennyiségének termelésében, a csontok stabilizálásában és a csontsűrűség növelésében.

Most a téli időszakban hasznos lehet még a D3-vitamin  étrendi adagolása is, gyulladáscsökkentő, mozgásszerveket, immunrendszert és hormonrendszert támogató hatása okán.

Több mint 100 féle humán papilloma vírust ismerünk, ennek ötödéről bizonyosodott be, hogy rákkeltő hatásuk lehet, melyek ellen oltásokkal, monogámiával, óvszerrel és elsősorban rendszeres szűrésekkel védekezhetünk. A többi változat szemölcsösséget okoz. Utóbbira nagyszerű megoldást jelent a Fitotree kivonatban    található vírusellenes illóolajok, mikrokapszulázott és standardizált hatóanyagai.

A megelőzésnél mindig óriási szereppel bír az immunrendszer egészsége. Nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozott vegyes táplálkozással, rendszeres testmozgással, a minket érő napi stressz ellensúlyozásával, bőséges napi folyadékbevitellel őrizzük védekezőképességünk.

A természetgyógyászat rendszeres salaktalanító kúrákat javasol, melyek hozzájárulnak a szervezet sav-bázis egyensúlyához, ezzel támogatva az immunvédelmet és általános egészségi állapotunk fenntartását. A másik védelmi vonal a bélflóra egyensúlya, ami az immunrendszer 70%-át biztosító helyszín. A bélflóra restaurálásához járul hozzá a Ferzym® névre hallgató szinbiotikum. Ezt kifejezetten az őszi-téli időszakban kiegészíthetjük még 2 alapvitamin együttes fogyasztásával is, ami nem más, mint a D3 és a C-vitamin.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita