Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Jó napot kívánok! lenne egy kérdésem. Az arcom jobb oldalán VAN piros / barnás foltos pattanás utáni foltok(nak) (nevezném) a bal oldalam pedig mondhatni teljesen tiszta, maximum van 1-2 darab pattanás Ennek mi lehet a magyarázata? Illetve tud ajánlani bármit a felduzzadt nyirokcsomók ellen? Valószínűleg valami hideget ittam és felduzzadtak ezért. válaszát és segítségét előre is köszönöm!!

2019-05-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kérdező!

Az arcon megjelenő pattanások sokat mondó tünetek. Különösen akkor, ha csak az arc egy bizonyos részén jelennek meg, mint ahogy esetedben is, hiszen utalhatnak az emésztőrendszer, a máj, hormonrendszer kiegyensúlyozatlanságára is. Azonban, a kiváltó okok felderítéséhez, ahogy azt korábban is beszéltük, szakorvosi vizsgálat szükséges. Ha még nem tetted meg, kérlek, minél hamarabb keress fel egy bőrgyógyász szakorvost.

A nyirokcsomók akkor duzzadhatnak meg, ha azok környékén gyulladás támadja meg a szervezetünket. Ezeknek a gyulladásoknak azonban számos oka lehet, kezdve a bakteriális vagy vírusfertőzéstől, az autoimmun betegségeken keresztül, egészen az allergiás reakciókig.  Az alkoholmentes propolisz csepp segítséget nyújthat számodra akkor, ha a háttérben valóban vírusos, vagy bakteriális fertőzés áll.

Azonban, ha a duzzanat nem múlik el, akkor ebben az esetben is, szükséges egyeztetni szakorvossal, hogy felderíthessük a kiváltó okokat, és azt, célzottan tudjuk kezelni.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita