Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Jó napot kívánok! Lassan 1 hónapja használom a acne gélt ,mitesszereket kivéve nem látok olyan nagy változást sajnos. ( lehetséges hogy nem a gél miatt alakulnak ki a pattanások? Mit tud még ajánlani mint krém, gél? Válaszàt előre is köszönöm

2019-02-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves UG!

Azt írod, hogy a bőröd mitesszeres és pattanásos, és mitesszerekkel kapcsolatban van változás, viszont több lett a pattanások mennyisége, mint a gél kezelése előtt? Leírok néhány lépést a pattanásos bőr kezelésének menetéről, hátha ez segít:

A pattanás nem csak bőrbetegség, de sokat mondó tünet is. Kezelését mindig külsőleg kezdjük meg:


1. alapos arctisztással (reggel-este lúgmentes mélytisztító lemosás )
2. célzott krémmel, vagy géllel, mint amilyen az aCknes® gél  is
3. egyéb külső segítséggel, mint heti kétszeri arcradírozás, arcpakolás és havi, kéthavi kozmetikusi arctisztítás
(Tipp egy egyszerű, de nagyszerű arcpakoláshoz: keverj egy teáskanál kurkuma port, egy evőkanál 100%-os, natur Aloe gélhez, majd kend a problémás területre, és fél óra múlva mosd le langyos vízzel. Gátolják a hegesedés kialakulását, és a meglévőket is szebbé varázsolják, megakadályozzák a felülfertőzéseket, és nyugtató hatásúak).

Ezzel enyhítjük a gyulladásokat, és elzárjuk a felülfertőzés lehetőségét. Nagyobb pattanásokat ugyanezen okból tapasztunk is (aCknes® tapasz ).

Ezektől a lépésektől javulnia kell a bőrnek, de ha kevés az eredmény amit látunk, akkor a belső okokat is fel kell tárni, és azok ellen is dolgozni kell:  

  1. meg kell vizsgáljuk étrendünket

  2. meg kell vizsgálnunk vízfogyasztásunkat

  3. majd jön az egyén vizsgálata, annak esetleges tüneteivel (pl. rossz emésztés, idegeskedés), 4. esetleges betegségekkel (pl.: bélgyulladás, ) …. és így tovább.

Pl., ha Te nem egy tinédzser vagy, hanem egy 44 éves felnőtt, akkor a kiváltó okok között szerepelhet hormonális egyensúly zavar, amit szintén kezelni kell a sikerek érdekében.

Összességében: ha célzottan szeretnénk fellépni a pattanások ellen, meg kell viszgálnunk az egyén életkorát, életmódját, tüneteit és esetleges betegségeit is, hogy komplex módon léphessünk fel.

Ha írsz még magadról, akkor szívesen segítek a további lépésekben is!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita