Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Jó napot kívánok! Jól gondolom, hogy a chela mag b6-tól naponta 4 db-ot kellene szedni ugyanis a Magnézium ion hatóanyag 100 mg, ami (27%) a napi ajánlottnak? üdvözlettel

2017-01-19
Somogyi Rita válasza:

Kedves Dénes!

A Chela-Mag B6 napi adagja egy kapszula. Szedésével 555mg Magnézium aminosav kelát (ALBION®) jut a szervezetbe, amiből a garantáltan felszívódó magnézium ion 100mg, + 2,1mg B6-vitamin. A termék az Albion® világszabadalom mellett számos díjat kapott azért, mert 10-szer hatékonyabb a felszívódása, márpedig ez a dózisnál is fontosabb, különösen a magnézium esetében! (Az egyéb magnéziumkészítmények sói lenyelés után töltött ionokká bomlanak le, amelyek rendkívül gyorsan reagálnak, és csak kis százaléka alakul át hasznosítható, természetes keláttá, ami felszívódik a belekben.). Egy átlagos életvitelt folytató felnőttnek elegendő ennyi szerves magnézium. Indokolt esetben lehet emeli a napi adagot, 2-3 kapszulára, ezek pl. a következők: huzamosabb ideig tartó hányás, hasmenés, nagyfokú stressz, egyoldalú táplálkozás, izomgörcs, élsport, továbbá azoknál, akik csökkent felszívódással számolhatnak emésztőrendszeri betegségeik, pl. a belek gyulladása okán.
A Chela-Mag B6® étrend-kiegészítő Albion Aranyérmes termék, amit a bizonyított hatásosság garanciájának tartanak: a legmagasabb szintű felszívódási képesség jellemzi, amivel kiemelkedik a többi magnézium-hatású készítmény közül a piacon. Hatékonyságát számos tudományos kísérlet támasztja alá melyekről IDE kattintva többet is olvashatsz.

Üdvözlettel; Rudolf Rita