Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék,hogy két fiamnak 10éves és 7éves,melyik lenne jobb ha adnám,a propolisz csepp,vagy az immunerősítő?Mindketten asztmások.Montelukast szednem.Köszönöm várom válaszát!

2020-09-02
Somogyi Rita válasza:

Kedves Erzsébet!

Az E.P.I.D.®  szabadalommal védett propolisz csepp-et asztma esetén kifejezetten ajánlom. A kinyerésnél egy probiotikus fajt, a Lactobacillus Helveticust alkalmazzák a kávésavban található allergén molekulák szétválasztásához.
Így a kivonat valóban allergiamentessé válik, fogyasztása biztonságos, még asztma esetén is.

Ha nem bánod, az asztmáról egy kicsit bővebben is írnék, már csak azért is, mert az immunrendszer erősítésével az asztma tünetei is csökkenthetőek.

Az atópia az allergiás betegség produkálására való genetikai (öröklött) hajlam. Ha egy atópiás személy allergénnel találkozik a tünetek megjelenhetnek:

• az orrban és/vagy a szemekben- pl. szénanátha
• tüdőben – pl. asztma
• bőrben – pl. ekcéma

Mindezeket a tüneteket pedig fokozzák az élelmiszer allergiák, a keresztallergiák, a stressz, a szorongás, a hideg levegő, a füst…..

Ami biztos!
A személyre szabott életmódváltás, aminek része a testmozgás, a folyadékbevitel, a lelki és mentális egyensúly, és törzse a kiegyensúlyozott vegyes étrend, illetve a tápanyagokkal, vitaminokkal való étrendi dúsítás, együttesen biztosítja szervezetünknek mindazt, amire szüksége van, és így könnyebben megbirkózik az olyan krónikus betegségekkel, mint amilyen például az asztma.

A következő kiegészítők hasznosak lehetnek a számotokra: 

Ferzym® szinbiotikum: Tegyünk rendet a bélflórában! A bélflóránk az immunrendszer 70%-át adja, de csakis akkor, ha egészséges, és egyensúlyban van. Ehhez az szükséges, hogy 85%-ban azt a hasznos bélbaktériumok lakják. Étrenddel és szinbiotikummal együttesen, nagyszerűen lehet ezt az egyensúlyt visszaszerezni, és ezzel átvenni az irányítást az immunrendszer felett. Az egészséges bélflóra számos immunvédő anyagot és vitamint is termel, ami növeli az erőnlétet is.

C+D3+K2 vitamin: Két naponta 1 tabletta. A C-vitamin egy természetes antihisztamin. Segíti a gyógygomba poliszacharidjainak biohasznosulását. A C-vitaminnak gyulladásgátló és antioxidáns hatása van, ami olyan bőrbetegségekben is segít, mint az ekcéma. Tanulmányok kimutatták, hogy az asztmás gyerekek szignifikánsabban kevesebbet ziháltak, amikor nagy mennyiségű C-vitamint kaptak (napi 1 gr) és segíthet szabadon tartani a légutakat. A D-vitaminról számos tudományos bizonyíték áll rendelkezésre, hogy széleskörűen segít autoimmun betegségektől kezdve a bőrbetegségeken át a hormonális egyensúlyig, és ez azzal magyarázható, hogy minden sejt tartalmaz receptorokat a D-vitamin felvételére, ezért a D-vitamin alacsony szintje a szervezet egészére hatást fog gyakorolni.

Omega 3 zsírsavak - Van néhány olyan tanulmány, amely szerint a halolajban található EPA és DHA zsírsavak bevitele csökkentette az asztmás gyulladás tüneteit gyerekeknél és felnőtteknél. Ezek a zsírsavak nem csak nagyszerű gyulladáscsökkentők, de olyan bőrbetegségeknél, mint az ekcéma vagy a pikkelysömör mindig alacsony szintet is mutatnak a szervezetben. Nélkülözhetetlenek az egészséges immunrendszer, hormonrendszer és idegrendszer működéséhez

Érdemes 120 napos kúrákra berendezkedni.

Mivel gyógyszeres kezelés alatt állnak, ezért fontos, hogy kikérjétek a kezelőorvos véleményét is, mielőtt belekezdtek a kúrákba.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita