Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Jó napot kívánok!! Én a gránátalma készítmény után érdeklődnék. Mert a nagyimnak szívesen vennék karácsonyra, de rengeteg orvosságot szed és nagyon beteg a szíve. Az érdekelne, hogy minden további nélkül kipróbálhatja vagy meg kell előtte kérdezni az orvosát...egyáltalán ha eléggé beteg a szíve egyáltalán várható e javulás az alkalmazása esetén vagy maradjunk csak a gyógyszereknél??? Azokat természetesen nem lehet elhagyni, de esetleg ez tudna e segíteni? Illetve egy másik kérdésem lenne, hogy barátnőmnek egy egy éves kisfia van és hogy lehet rajta segíteni ha megfázik?? Előre is köszönöm a választ!

2016-11-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Tímea! Nagyon fontos tisztázni, hogy egy étrend kiegészítő nem helyettesíti az alkalmazott gyógyszert. Egy ilyen magas antioxidáns tartalmú ital, mint amilyen a gránátalma koncentrátum, abban segíthet, hogy a nagymama - kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás mellett - idővel a gyógyszeradagot csökkenthesse, vagy ne kelljen később erősebb gyógyszerre váltania. Antioxidáns tápanyagokat pedig nem csak lehet a gyógyszeres kezelés mellet alkalmazni, de nagyon javasolt is.

Azonban a gyógyulási esélyeket mindig befolyásolja az egyén hozzáállása is. Az életmódváltás nem csak étkezési szokások változtatást jelenti, de a mindennapi stressz kiegyensúlyozást és például a rendszer testmozgást (ebben az esetben az ütemes séta is tökéletes, ha van benne rendszer) is magában foglalja. Ezek együtt kell, hogy teljesüljenek ahhoz, hogy javulást érjünk el.

Rudolf Rita