Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Jó napot kívánok!Azt szeretném kérdezni,hogy a papaya koncentrátum 16 éves gyereknek is adható?Refluxa és gyomorszáj fájdalma van néha,ezért keveset is eszik.Válaszát előre is köszönöm!

2020-06-02
Somogyi Rita válasza:

Kedves Bernadett!

A fermentált papaya koncentrátum már 3 éves kortól fogyasztható, így nincs akadálya annak, hogy belekezdjen gyermeked a kúrába.

Sajnos nagyon sok refluxos vendégünk van, és ennek okán számos tapasztalattal is rendelkezünk e téren. Az egyik ilyen fontos tapasztalat az, hogy ha egy refluxos vendég hajlandó kiiktatni az étrendjéből a glutént, a tejet és a cukrot, akkor már a 3. hónaptól enyhülnek a tünetei.

A másik ilyen tapasztalat, hogy mivel a refluxos tünetek érzelmi hatásra felerősödnek a lelki és szellemi egyensúly meghatározó a gyógyulás érdekében. Erre természetesen vannak hatékony stressz-levezető technikák, mint amilyen például a jóga is, de a rendszeres testmozgás és az esti séták, kocogások is sokat segítenek. A lényeg a rendszeresség.

Mindezek kiegészítéseként jöhetnek csak a célzott tápanyagok, étrend-kiegészítők, mert azok életmódváltás nélkül történő fogyasztása kevés a sikerhez, és nem hozhat tartós eredményt.

Ha már stressz, akkor azonnal figyelmedbe is ajánlok egy Stress® Contol  névre hallgató kiegészítőt, ami adaptogén gyógynövények kivonatát tartalmazza, és ami a szervezet stresszhez való alkalmazkodást segíti elő. Remek termék, és az általam legtöbbet javasolt kivonat!

A fermentált papaya koncentrátum mellett pedig célszerű megismerni még egy kiegészítőt, egy olyan szopogatós savlekötő tabletta ami, természetes ásványi anyagokat tartalmaz. És, hogy miért használjunk természetes, szerves ásványokban gazdag savlekötőt? Ide kattintva el is olvashatod! 

Az ajánlott kiegészítőket, együtt és kúraszerűen ajánlom alkalmazni, az életmódváltás részeként.

Sok sikert kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita