Jó napot! Először is köszönöm ha tudnak segíteni. Szétválasztó diétát (fehérje, keményítő, szénhidrát, gyümölcs) kezdtem, már másfél hónapja. Eddig 11 kilótól szabadultam meg. Minden reggel 1 ek útifüvet iszom és most gondoltam kiegészítem a béltisztítást spirulina alga tablettával. Azt olvastam magas a fehérje tartalma és emiatt kérdezném, hogy a szétválasztó diéta mellé javasolják-e illetve befolyásolja-e az útifű hatékonyságát. Továbbá az útifű felhasználása, hogyan hasznosabb, reggel 1 ek vagy reggel/este 1 tk? Mellé naponta vizet, csalán-és zöldteát fogyasztok. Zöld teát mennyit érdemes fogyasztani naponta, mikor és mi a helyes elkészítési mód? A teákat kizárólag szár formájában fogyasztom, mellőzöm a filteres megoldást. Az utolsó kérdésem pedig, amit nem tudtam pontosan kideríteni, hogy az alábbi ételek szénhidrátok vagy keményítők csoportjába tartozik: bulgur, köles, barna rizs, hajdina, quinoa, kuszkusz, humusz, amarant, árpa, zabpehely. Köszönöm ha tudnak segíteni. Üdvözlettel: Váraljai Vivien
Kedves Vivien!
Nincs akadálya annak, hogy a spirulina tablettát is beilleszd a diétádba, ráadásul ennél a terméknél a fehérjetartalom 66%-os (!), ami laborvizsgálattal igazolt a gyártó (Natur Tanya®) által. Az is mellette szól, hogy kifejezetten fokozza az útifűmaghéj hatékonyságát.
Az útifűmaghéj adagolását testre kell szabni. A napi adag 7-21gramm között mozog. Az emberek többségének elég a napi 1 adag, aminek legjobb fogyasztási módja, ha reggel éhgyomorra veszed magadhoz, legalább 2 bögre vízzel, ugyanis, ha nincs folyadék a rost sem tudja élettani tulajdonságait kifejteni. Amennyiben kétszer szeretnéd adagolni, úgy a második adag bevitele az ebéd előtt történjen meg.
A zöld tea helyes elkészítése az, hogy a felforralt 2,5dl vizet 2-3 percre hűlni hagyod, majd beleteszed a leveleket (1 púpozott teáskanál), amit 5 percig lefedsz, mielőtt szűrnéd. A zöld tea koffeintartalmát egyenletesen adja le, így sokkal kíméletesebb, mint pl. a kávé, vagy a fekete tea, azonban 2-3 csészénél többet így sem javaslunk belőle fogyasztani.
Végül pedig a zabpehely a szénhidrátok, míg a bulgur, köles, barna rizs, hajdina, quinoa, kuszkusz, humusz, amarant, árpa a keményítők csoportjába tartozik.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita