Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Hello! Lenne egy pár kérdésem! Sajnos hozzá szoktam a Bio-Silica haj vitaminhoz. Olyan kérdésem lenne melyik vitamin lenne jó nekem ? Ami: - Segít abba, hogy nőjön a hajam - Sajnos olyan helyen elek ahol kevés a D-Vitamin (Észak-Írország) - Nem leszek tőle pattanásos - Csökkenti a haj hullásomat Köszönöm szépen a választ! Kellemes napot! Üdv. Vivien

2019-03-29
Somogyi Rita válasza:

Kedves Vivien!

Nos, a hajhullás az pont egy olyan tünet, aminek millió egy kiváltó oka lehet. Ezért célzottan is akkor tudunk segíteni, ha ismerjük ezen kiváltó okokat.

Leggyakrabban tápanyaghiány a gond, és ilyenkor Bio Silica® kivonatot  ajánlunk. Amennyiben nem tudod tovább folytatni Bio Silica® kúrádat, helyettesítsd mikronizált Sörélesztő tablettával.  A sörélesztő az összes B-vitamint tartalmazza,  a hajhullásnak és pattanásos bőrnek kitűnő kezelője, és általánosan a bőr, a haj, a körmök egészségét szolgálja.

Második kiváltó ok a stressz, ami egyébként tovább növeli a tápanyaghiányt, ezért ebben az esetben stressz-oldó adaptogén kivonatokat is adunk. Harmadik gyakori kiváltó ok a pajzsmirigy nem megfelelő egészsége, itt általánosan 3 tápanyagra van szükség (független, hogy alul- vagy felülműködő, esetleg autoimmun eredet-e) szerves szelénre, szerves cinkre  és D3-vitaminra. A D3-vitamin pótlás különösen fontos, hogyha olyan területen élsz, ahol kevés a napsütéses órák száma.

És ott vannak az egyéb hormonháztartással kapcsolatos kiváltó okok, amikor nagyszerű segítség a gamma-linolénsav, ami a ligetszépe olaj  kivonatban található meg nagy mennyiségében.

Egyszóval sokféle kiváltó ok lehet, és bár a kiegészítőket kombinálhatjuk egymással, és természetesen külsőleg is használhatunk hajhullási elleni samponokat és hajcseppeket, mindezek mellett életmódváltásra is szükség van, pl,.: tudatosabb táplálkozásra és bőséges folyadékbevitelre!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita