Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Hallottam arról, hogy a pollenallergia ellen jót tesznek a méhészeti termékek. Amennyire én tudom, nem vagyok allergiás a virágporra, de mi történik, ha mégis? Mennyit segíthet és mennyit árthat nekem? Melyik a jobb, virágport szedni vagy propoliszt, illetve ez a kettő tulajdonképpen ugyanaz? Üdv: Barna

2015-09-01
Somogyi Rita válasza:

Kedves Barna!

A virágpor és a propolisz nem ugyanaz! Amikor véget ér a virággyűjtés időszaka, és a méheknek fel kell készülniük a télre, a dolgozók gyanta és kéregdarabkákat gyűjtenek a levélrügyek ragacsos anyagaiból. Az összegyűjtött gyantát a méhek az emésztőfolyadékkal összekeverik, így lesz belőle propolisz. Ezzel az anyaggal tapasztják be, és védik a kaptárt. Úgy használják, mint egy univerzális fertőtlenítőt. Kerül belőle vékony rétegben a kaptár falára és a bejárathoz is, hogy így hozzáérve már „sterilen” léphessenek be az otthonukba. Olyan erős az antibakteriális hatása, hogy ha végeznek egy betolakodó rovarral, rágcsálóval, a propolisszal bevont tetem mumifikálódik, nem bomlik el, nem keletkeznek ártalmas baktériumok körülötte.

Ha pollenallergiád van, és óvatosan adagolva virágport szedsz rá már hetekkel a panaszok várható megjelenése előtt, jó esélyed van rá, hogy a szervezet hozzászokik az allergénekhez a bélben, és nem reagál olyan erősen, amikor majd a légutakon át jut be a szervezetedbe.

Én mégis inkább egy allergiamentes propolisz család termékeit ajánlanám a figyelmedbe. Próbáld ki a Propolisz tabletta koncentrátumot, azt a szopogatós tablettát, ami természetes C-vitaminnal is dúsított. Extra polifenol tartalommal rendelkezik, egyedülálló hatóanyagtartalmát pedig egy szabadalomnak köszönheti, amit E.P.I.D.®-nek hívnak.

propolisz-tabletta-koncentraturm-es-alkoholmentes-propolisz-csepp.jpg

Vagy azt az extra sűrű – tényleg túlzás nélkül állíthatom, hogy egyedülálló – Alkoholmentes Propolisz cseppet, melynek már az állaga és illata is árulkodik az extra hatóanyag tartalomról, és egyedülálló biohasznosulását tesztekkel is igazolták.

Az E.P.I.D.® szabadalom tulajdonképpen egy technológia, aminek segítségével olyan propolisz végtermékeket kapunk, melyek teljesen egészében őrzik a propolisz hatóanyagait, mert a feldolgozás során azoktól nemcsak, hogy nem kell megválni, de még kolloidális formájuk is lesz, aminek köszönhetően sejtszinten hasznosulnak. Mindeközben semmilyen adalékkal, vegyszerrel sem kell társítani a kivonást! A propoliszra is sokan allergiások, de az E.P.I.D.® szabadalommal védett propolisz termékekre NEM, hiszen a gyártó (Specchiasol®), egy baktériummal Lactobacillus Helveticus-szal választja le az allergéneket, amely kizárja az allergiát okozó molekulák jelenlétét.

A propoliszt sokan csak a téli meghűléses időszakban használják az immunvédő, gyulladáscsökkentő és gombaellenes hatása miatt. Pedig a tiszta propolisz fogyasztásáért egész évben hálás a szervezet, ugyanis olyan öngyógyító folyamatokat támogat, amelyek folyamatosan segítenek a fizikai és szellemi egyensúlyod tartásában.
Üdvözlettel; Rudolf Rita