Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Érdeklődni szeretnék, pajzsmirigy alulműködésre is lehet fogyasztani a gránátalma koncentrátumot? Köszönettel várom válaszát.

2017-12-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves Mária!

Az előírt napi adagolásban nyugodtan fogyaszthatod a Gránátalma koncentrátumot, akkor is, ha pajzsmirigy alul-működésed autoimmun eredetű. Szelén tartalma nem csak hasznos, de ajánlott tápanyag is ennél a betegségnél, és azt D3-vitaminnal , és szerves cinkkel is érdemes kiegészíteni.

És mivel a pajzsmirigybetegségek kiváltó okai között szerepel a krónikus stressz – ami arra is figyelmeztethet, hogy fogadd el önmagad, és hogy ne fojtsd vissza az érzelmeid. Mond ki, és ne nyelj le dolgokat. – egy adaptogén kivonatra  is felhívom a figyelmed, mely kivonat segíti a stresszhez való alkalmazkodást. Az adaptogén kivonatok kiegyensúlyozó hatásúak a belső kiválasztású mirigyeinkre. Ha túlműködnek, visszahúzzák, ha alulműködnek, serkentik azokat.

Sokat segít az is, ha nem fogyasztasz glutén tartalmú élelmiszereket, csakúgy, mint koffeint, alkoholt és egyéb serkentőket, mint a nikotin. Ezeket egész egyszerűen le kell tenni, vagyis zéró tolerancia.

A sav-lúg egyensúly helyreállítása is a javulásunk kulcsa, óriási szerepet kap a rendszeres testmozgás, a folyadékbevitel növelése és természetesen a diéta, ami ebben az esetben magas rostanyag tartalmú, ásványi anyagokban gazdag, és könnyen emészthető étrendet jelent.

Ismerkedj meg a kölessel, a hajdinával , a quinoával, az amaranttal, fogyassz több nyers és friss zöldséget, hidegen sajtolt olajokat, mint amilyen a szőlőmag olaj, a lenmagolaj, vagy éppen a mandula .

A terméknevekre kattintva tovább tudsz olvasni!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita