Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Érdeklődnék, hogy gombás hallójárat gyulladás esetén használható a teafaolaj? Köszönettel : Kata

2020-09-07
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kata!

Alapvetően igen, alkalmazható a teafaolaj, fertőtlenítő, gombaellenes hatása miatt, azonban a fül gombás fertőzése esetén azt javaslom, hogy ne önmagában, hanem argán olajjal vagy kövirózsa olajjal elkeverve alkalmazd. Egy üvegcse argán olajban keverj el 10-15 csepp teafaolajat, majd ebből csöppents néhány cseppet egy kis vattára, és helyezd a füledbe éjszakára. Az argán olaj önmagában is nagyszerű gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír.

Nagyon fontos azonban, hogy hagyd „lélegezni” is a fület, ezért ne legyen mindig bedugaszolva, hiszen a nedves, rosszul szellőző helyek a gombáknak kedveznek.

Hogy mielőbb megszabadulhassunk a gombától, és megakadályozzuk az újrafertőződést, kérlek, a következő lépéseket tartsd szem előtt:

  • Tartsd szárazon a fület, fürdés és úszás után alaposan töröld ki.

  • Kerüld a fültisztító pálcika használatát, hiszen azzal könnyen felsértheted a hallójárat hámrétegét, ami pedig nagyon is kedvez a gombák elszaporodásának.

  • Ha uszodába, strandra mész, használj füldugót.

Amennyiben a fertőzés régebb óta fennáll, fontos, hogy belülről is tegyünk a gomba ellen. Ez mind életmódbeli változást, mind pedig célzott kiegészítőket jelent.

A fehér cukor és a finomliszt mellett a tejet is száműzd az étrendedből, és emeld meg a napi rost és vízfogyasztásod a siker érdekében. Indítsd a reggelt 1 ivótasaknyi rostpótlóval ,  és mellette ügyelj a bőséges folyadékfogyasztásra is.  

Ilyenkor a bélflóra restaurálására is figyelmet kell fordítanunk. Ehhez tökéletes megoldást nyújt a 7 milliárd élő pro-és prebiotikumot tartalmazó Ferzym® bélfóra ampulla. A napi adag legyen belőle 2x1.

Illetve, állítsd vissza szervezeted sav-bázis egyensúlyát egy minimum 60 napos Puridren® kúrával.

Ha jelenleg is orvosi kezelés alatt állsz, az általános protokoll szerint, kérlek egyeztess orvosoddal is, mielőtt elkezdenéd az olajat alkalmazni.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz, és ha kérdésed merül fel, fordulj hozzám bizalommal!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita