Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Elkezdtem a máriatövismag + Colin tablettát szedni és megemelte a vérnyomásom.Tudna-e javasolni májméregtelenítésre valami mást. Az epém sincs rendben és vérnyomáscsökkentőt szedek.Igaz nem nagy dózisban.

2023-01-20
Somogyi Rita válasza:

Kedves Judit!

A máriatövis alapvetően nem emeli a vérnyomást.

Azonban, mint minden májtámogató kivonatot a gyógyszerektől elkülönítve 3-4 órás különbséggel javasolt bevenni. Ez megtörtént? Illetve, ha májtámogató kúrába kezdünk akkor különösen javasolt odafigyelni a bőséges folyadékbevitelre. Ezek hiányában el tudom képzelni, hogy vérnyomás emelő hatást tapasztalhattál átmenetileg.

Májtámogatásra meg lehet még próbálni a fekete köménymag olajat, még epekő mellett is lehet alkalmazni. Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy ez egy növényi „zsiradék”, olaj! Tehát az epére, az epetermelésre és az epe vékonybélbe fecskendezésére biztosan hatással lesz! Ugyanis az epe, akkor kezd el működni ha az emésztőrendszerbe (kezdve a szájtól) zsíradék kerül! Javaslom a Feketeköménymag olajat étkezéssel együtt alkalmazni és figyelj a jelekre! Ha puffadást tapasztalsz, akkor a napi adagot oszd el kisebb részekre, és figyelj rá, hogy rágd meg pépesre az ételt! Ne kapkodj az evéssel, szánj rá elég időt! És egyél inkább naponta többször öklömnyi mennyiséget! Ilyen módon a Feketeköménymag olaj még segíthet az epeproblémákon is!

Várom visszajelzésedet.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita