Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Édesanyám 2013-ban agyvérzést kapott, a szerencsének, a gyors ellátásnak köszönhetően, hosszas ápolás után most már felépültnek mondható, kivéve a cukrát, ami azelőtt sem volt jó. Kizárólag a természetes készítményekben hiszünk, és nem véletlenül, ugyanis nekünk ezek adták vissza az anyukánkat, nem a gyógyszerek!! Ehhez képest kisebb gond, de mégis gond, hogy a látása nem tért vissza rendesen. Homályosan lát, gyenge a szeme, nem látja, amire épp ránéz, emiatt nem ismeri fel az arcokat, és nem jó neki az olvasószemüveg sem. A látásromlás miatt szédül, egyre rosszabb a helyzet, nehezen viseli, ingerlékeny. Az orvos szerint az agyvérzések után gyakori a sárgafolt degeneráció, mások tapasztalata szerint számolni kell azzal a kockázattal is, hogy ezután könnyen kialakul a szürkehályog is. Szeretnék segíteni neki, megállítani, vagy késleltetni ezeket a folyamatokat, milyen táplálék-kiegészítővel tehetem ezt meg? Tisztelettel, Varga Zoltán

2015-09-07
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zoltán!
A sárgafolt elfajulás, azaz a retina egy részének sorvadásos folyamata a leggyakoribb oka az 50 éves kor után történő látáskárosodásnak, vakságnak. Nem csak komoly betegségek esetén, mint amilyenben az édesanyja is szenved(ett), de tulajdonképpen mindenkinek szüksége lenne szemvitaminra, aki gyakran ül számítógép, vagy TV képernyő előtt, gyakran éri UV-hatás, illetve a családjában előfordult látásromlás, cukorbetegség, magas vérnyomás. Kockázati tényezőt jelent a dohányzás, alkoholbetegség, de a készítményben található elemek közül több még tudatos, egészséges életmód mellett is csökkent mennyiséget mutat a mai környezeti hatások miatt a szervezetben. Elsősorban a cinkre és a szelénre gondolok – mégsem elegendő csupán e kettő egyszerű pótlása, hiszen az éleslátásért elengedhetetlenül szükségesek olyan fontos hatóanyagok, mint a lutein, vagy egyéb bioflavonoidok és antioxidánsok.

Az édesanyjának a  Lutein Pro szemvitamint ajánlom, mégpedig azért, mert nem nem lutein-észtert, hanem természetes szabad luteint tartalmaz, mikrokapszulázva. A magas biohasznosulású lutein formát, további 7 féle vitamin egészíti ki, melyek szinergiában állnak, azaz fokozzák egymás élettani tulajdonságait, a makula (sárgafolt), vagyis az éleslátás helyén. Védik szemeink korai öregedését, ami a látás idő előtti romlását, makuladegenerációt vagy szürkehályogot idéz elő. A termék lutein tartalmát független németországi labor is ellenőrzi.

Üdvözlettel; 
Somogyi Rita