Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Chela - Mag + B6 - 100mg - Kelát kötésű Magnézium! Viszont ez a 100mg megtévesztő mert az már az Szerves Mg - ion szintje ahogy a doboz hátulján olvasom. A doboz elején 555mg-nak kéne szerepelnie. A másik meg az, hogy azt írják, hogy garantáltan felszívódik 100mg. Ez sem igaz mert oda van téve egy táblázat is ami mutatja, hogy 80%-a szívódik fel. Tehát 555 Kelát-Magnézium 18%-a azaz 100mg a Szerves Magnézium - ion és ennek a 80%-a szívódik fel, azaz 80mg.- Én igy értelmezem a leírtakat. Ha esetleg más volna szívesen venném a magyarázatát, köszönöm...Rácz Tibor...

2017-08-30
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rácz Tibor!

Az Olimp Labs Chela-Mag B6  vitaminjának minden egyes kapszulája 555 mg kelátkötésű, szerves magnéziumot tartalmaz (ALBION® -magnézium-biszglicinát), amiből garantáltan felszívódik 100mg magnéziumion.

Az Albion Magnesium Bisglycinate (magnézium-biszglicinát)- ja számos klinikai kutatás alanya volt, és nemzetközi szabadalommal rendelkezik, a doboz elejéről az 555mg-ot a legújabb kutatási eredmény után távolította el a gyártó, és új jelölésében már csak a garantált felszívódást mutató magnézium ion értéket jelölte meg (Mi magunk is csak egy körlevelet kaptunk a címkemódosításról).

Az általad is említett táblázat pedig, egy olyan tudományos kutatás összefoglalója, ami megerősítette, hogy a magnézium-biszglicinátból származó magnézium-asszimilálhatóság többszörösen magasabb, mint a nem szerves vegyületekből származók, például; oxid, szulfát és karbonát típusok.  

Üdvözlettel:

Somogyi Rita