Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

A testgyertyás, köldökgyertyás kezeléseket magamnak is el tudom végezni otthon? Még sosem csináltam, de nagyon kíváncsi lettem rá. Találtam pár olyan címet, akik ezzel foglalkoznak, ők azt mondták egyedül, otthoni körülmények között nem javasolják. Nem mintha más választ vártam volna, hiszen ők abban érdekeltek, hogy elmenjek hozzájuk. Ezért érdekel a független véleményed. Az tudom, hogy milyen elven működnek a testgyertyák, de hogy használjam otthon, és pontosan milyen hatásokat remélhetek tőle? Hallottam, hogy a fülbe téve is használható, ez igaz? Köszönettel: Donner Anikó

2015-09-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anikó!
Semmi akadálya nincs annak, hogy az otthonod kényelmében, Te magad is elvégezd ezeket a testgyertyás kezeléseket. Ha bizonytalan vagy magadban, az első alkalmakkor legyen melletted valaki más is, de általában gyorsan rutint szerez mindenki, és rájön, hogy egyedül sem ördöngösség az egész! Egyre többeknek kelti fel az érdeklődését ez az izgalmas, alternatív gyógyászati módszer, aminek a gyökerei a Hopi-indiánszertartások hagyományaiból erednek.

Így használd a testgyertyákat:

  • Teremts magad körül néhány percnyi nyugalmat! A gyertyázás idején ne zavarjon meg semmi és senki. Hallgass közben meditációs zenét.
  • Készíts magad mellé egy kis tálkát, vízzel.
  • Feküdj a hátadra, húzd fel a térdeidet, és állítsd a köldöködbe a gyertyát, majd gyújtsd meg.
  • Amikor leégett, a csonkot oltsd el az odakészített vizes edényben.
  • A kezelés után igyál egy jó nagy pohár tiszta vizet, mert ez támogatja a beindult méregtelenítést, segíti a méreganyagok távozását a szervezetedből.


A méhviaszos, kézzel készült testgyertyákat a test bármely pontján elégetheted – elsősorban a köldökben, vagy a csakrapontokra helyezve szokás használni őket, de ennél specifikusabban is használhatók.

Például:

  • Gyomorfájás ellen: a köldök fölött 1-2 centiméterrel helyezve égess el egy testgyertyát.
  • Hasmenéskor: a köldököd mellé helyezve (mindegy melyik oldalon) égesd el a testgyertyát.
  • Székrekedéskor: a köldök alatt 1-2 cm-rel elhelyezve testgyertyázz.

A köldökgyertyák a helyes emésztést, fogyókúrázást segítik, de az egész testre jótékony energetikai hatással bírnak, hiszen a köldök területe tele van stimulálható idegvégződésekkel. A stresszoldó, feszültségoldó hatás már az első használat után érezhető, az igazi jótékony erők azonban a rendszeres testgyertyázás eredményeképp lendülnek be.

Ha most először hallasz róla furcsállhatod, ám a fülgyertyázás mindenkinek óriási élmény, próbáld ki Te is! Olyan megkönnyebbülést érezni utána, mintha egy követ húztak volna ki a fejedből. Fülgyertyázhatsz fejfájás, fülzúgás, fülcsengés esetén, vagy ha vissza-visszatérő felső-légúti megbetegedés, fül-, arc- és homloküreg gyulladás gyötör. Üdvözlettel; Rudolf Rita