Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

A nővérem kislánya brutálisan kivirágzott: a testén mindenhol piros, hámló foltok, egyebek jöttek ki szerencsétlenen. Hónapokig rohangáltak mindenféle dokikhoz, egy kisebb vagyont költöttek hiába, mígnem pofonegyszerű megoldása lett a dolognak, amikor egy bőrgyógyász dokinak végre eszébe jutott, hogy csináljanak egy teljeskörű allergia vizsgálatot… Az eredmény: fokozott tejallergia. Mint már tudjuk, majdnem mindenbe raknak tejet. Na de mi nem tudtuk, csak amint elkezdtük figyelni, hogy kimondottan tejmentes kajákat egyen. És csodák csodájára enyhültek a panaszok. De nem múltak el! Erre az újabb válasz: a 8 éves gyerek stresszes. Nem értem pontosan mitől, mert nem bántja senki, bár tény hogy a zseniképző sulija elég keményen hajtja a kölyköket. Szóval a lényeg: van-e olyan természetes szeretek, ami ekkora gyereknek is szedhető, hosszabb távon is működik, és minimum laktózmentes, de még jobb, ha mindentől mentes? Köszi, ha van! Nándi

2015-09-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Nándi!
“Az embereket nem a dolgok bántják, hanem az, ahogy a dolgokat érzékelik.” Epiktétosz mondása bizony a gyerekekre is igaz. Soha más korban nem volt annyi megfelelnivalója, dolga, feladata egy gyermeknek, mint ma. Érthető, hogy mindenki a legjobb iskolát, képzést szeretné megadni a gyermekének, de kérdés, hogy mit bír ki ehhez a szándékhoz mérten az ő „kis felnőtt” lelke. Megkérdeztétek már mit él át épp? Hidd el, bármi is nyomja a lelkét, szeretettel feloldható.

Ez legyen az első, amit tesztek érte, ahhoz pedig, hogy erősebb lélekkel állja a sarat, egy csodálatos természetes készítményt, a Stress® Control kapszulát ajánlom. Már 6 éves kortól szedhető, ezért így iskolakezdés idején, elég sok szülő vesz magának és a gyermeknek is belőle.

stress-control.jpgEnnek a kapszulának nagy rajongója vagyok, ha a stresszre jellemző tünetekkel kér tanácsot valaki tőlem (fej-, hát- gyomor- fájdalom, bőrbetegségek, bélbetegségek, hajhullás, izomfájdalom) azonnal őt ajánlom. Olyan adaptogén növények kivonatával dolgozik ugyanis, amelyek célzottan enyhítik a stresszt, és az amiatt kialakuló betegségeket, tüneteket.

Ez nem nyugtató - hanem egyensúlyt teremtő! Nem élénkít, mégis növeli az életkedvet és életerőt, miközben mozgósító erővel vértez fel. Támogatja a kognitív, koncentrációs, logikai képességet, harmonizálja a belső elválasztású mirigyek, az immunrendszer működését.

Remélem, felfigyeltél a szóra az imént: adaptogén. Mit is jelent ez? Nagyon leegyszerűsítve: aminek serkentésre van szüksége azt az adaptogén hatóanyagok serkentik, aminek lassulnia kell, azt lassítják, ami ideálisan működik, azt nem befolyásolják. Milyen óriási és egyszerű mechanizmus, nem igaz?

És még valami: az, hogy egy természetes termék ne tartalmazzon káros adalékokat, gyártási hulladékot, minálunk alapvetés, mást nem is ajánlanék – emiatt ennél a készítménynél sem kell aggódnod. Még egy nagy előnye, hogy nem lehet hozzászokni, tehát akár hosszú időn át ugyanolyan hatékonysággal szedheti majd a nővéred kislánya. Üdvözlettel; Rudolf Rita