A környezetemben többen is ajánlották, hogy búzaliszt helyett váltsak tökmaglisztre, mert egészségesebb. Nem tudom, ez igaz-e, de tartok tőle, hogy túlságosan más ízű lesz tőle a tészta, vagy a rántott hús. Kérem, segítsen ebben! Köszönöm: Sári
Kedves Sári!
Az ismerősei ajánlatát érdemes megfontolnia. A tökmagliszt ugyanis valóban nagyon egészséges: magas rosttartalma mellett gyulladáscsökkentő képességgel is bír, tele van antioxidánsokkal és Omega-zsírsavakkal. A fehér lisztekkel ellentétben alacsony szénhidrát- és zsírtartalom jellemzi, így bármilyen diétába beilleszthető, miközben magas fehérjetartalma energiával tölti fel. Tökéletes immunerősítő, vaspótló, magas magnéziumtartalma miatt jó hatással van az idegrendszerre.
Pogácsák, tészták készítésénél kimondottan feldobja a végeredményt a liszt zöldes színe, panírban pedig kifejezetten finom ízt ad a húsnak. Én azt mondom Sári, egy próbát biztosan megér! De ha már a búzaliszt leváltásán gondolkodik, mindenképp próbálja ki akár a zabpehelylisztünket , akár a lenmaglisztet , hiszen a hagyományos fehérliszteknél mindkettő jóval egészségesebb! Bátran keverheti is ezeket a liszteket, ezzel csak izgalmasabbá, ízletesebb és egészségesebbé teszi az ételeit! Üdvözlettel: Rudolf Rita