Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

2-tipusu cukorbetegnek mit tud ajánlani, mert tudom hogy van rá Gomba. Köszönöm Géza

2016-12-30
Somogyi Rita válasza:

Kedves Géza!
Rögtön két ajánlatom is van. Az egyik egy szabadalommal védett Fekete áfonya kivonat, inulin nevű prebiotikummal dúsítva. »

Ez a kivonat azért különösen fontos, mert nem csak a vércukorszint szabályzásból veszi ki a részét, hanem a cukorbetegséggel járó alattomos szövődmények kivédésében is számíthatunk rá. Ezt a két tápanyagot növényi inzulinnak hívják másként.

Mi az, hogy növényi inzulin? Azokat természetes vércukorszint szabályzó vegyületek hívjuk így, amik segítségével nem csupán a vércukorszint szabályozható, de a cukorbetegséggel járó alattomos szövődmények is kivédhetők. A diabétesz szövődményei az összes szerv működését hátrányosan befolyásolják, ide értve a szívet, az ereket, az idegeket, a szemeket és a veséket. Sokszor csak akkor derül fény a cukorbetegségre, amikor már megjelennek az olyan komplikációk, mint a szívinfarktus, a szexuális zavarok, a látásromlás vagy a veseelégtelenség.

A fekete áfonya antocianin neomirtillinjei és az inulin például ilyen növényi inzulinok. Kettejük kombinációjában nem csak a jó, hogy szabályozzák a vércukorszintet, de az áfonya sejtfalából az inulin további hatóanyagokat szabadít fel, és segíti azok sejtszintű beépülését is. Az inulin ráadásul a hasznos bélbaktériumok kedvenc csemegéje, amitől ezek a bélflórában élő probiotikus törzsek sokasodni fognak. Mivel a bélflóra hasznos bélbaktériumai biztosítják az immunrendszer 70%-át, ezzel nagymértékben felgyorsulnak a gyógyulási folyamatok is.

A másik ajánlatom egy olyan kivonat, ami szerves krómot és 3000mg szárított kaporőrleménynek megfelelő kapormag kivonatot tartalmaz, amivel különösen akkor érdemes kiegészíteni a kúrát, ha a cukorbetegségünk olyan társbetegségekkel is párosul mit az elhízás, emésztőrendszeri betegségek, különösen a máj egészsége, vagy fokozott stressznek vagyunk kitéve, ami nagyban megnehezíti a vércukorszint beállítását.

A két terméket együtt, de váltva is alkalmazhatjuk étrend-kiegészítőként a probléma fokának függvényében, de a kúraidőket betartva, ami 120 napot jelent. Figyelem! A termékek nem helyettesítik a testmozgást és a diétát! Továbbolvasni a terméknevekre kattintva lehet!

Gombákról: A legtöbbet kutatott gyógygomba, a Ganoderma. Ugyanakkor vércukorszint szabályzó tulajdonságáról kevés az adat, és tapasztalatunk sincs elegendő, hogy azt tudjam javasolni önállóan megállná a helyét 2-es cukorbetegség esetén. Az viszont igaz, hogy sokoldalúságát az ún. adaptogén vegyületeinek köszönheti, melyek módosítják a test reakcióit a különféle stressz hatásokkal szemben, és növelik a stresszel szembeni ellenállást. Ezek az összetevők harmonizálják egyes belső elválasztású mirigyeink valamint az immunrendszerünk működését. Amennyiben arra van szükség lelassítják a túlműködő, miközben felgyorsítják az alul működő szerveinket. Egy adaptogén akkor és úgy hat, ahogyan az adott pillanatban szükségünk van rá. A kulcsszó az adaptáció, azaz a tökéletes alkalmazkodás. Pl.: Egy adaptogén vércukorszint csökkentő azoknál, akiknek magas a vércukruk, viszont hatástalan azoknál, akiknek normális. Kiegészítésként határozottan ajánlom.

Rudolf Rita